StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Ovo je njegova godina, sad je ‘ubio‘ (opet) i svoje, crnih sedam dana Jug Adriatic osiguranja

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2024. - 19:06

Jadran – Jug Adriatic osiguranje 15:12

SPLIT Bazen Poljud. Suci: Ante Bura (Šibenik) i Siniša Matijašević (Herceg Novi). Delegat: Dragan Štampalija (tribunj). 

JADRAN SPLIT: Bijač (8 obrana), Čagalj, Marinić Kragić (3), Radan, Butić (3), Pejković, Tomasović, Zović (1), Berehulak, Baničević, Fatović (6), Dužević (2), Čelar, Bušelić. Trener: Jure Marelja.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (7 obrana), Kulaš (1), Djerković (1), Zvono, Joković, Pavlić (3), Mozara, Cabanas (1), Kržić (2), Burić, Herceg (2), Žuvela (2), Jurišić, Jerković. Trener: Vjekoslav Kobešćak

Igrač više: Jadran Split 6/10, Jug AO 6/16

Peterci: Jadran Soplit 1/1, Jug AO –

Četvrtine: 4:2, 4:3, 2:4, 5:3.

Tko će drugi nego Loren Fatović. Junak svih posljednjih uspjeha splitskog Jadrana, ali i hrvatske reprezentacije. Ovo je njegova godina. (Ni) Jugaši opet nisu imali rješenje za njega, i kad se to (opet) dogodilo, evo novog poraza sastava iz Gruža.

Nije dobro. Treći poraz u nizu. Crnih je ovo sedam dana dubrovačke momčadi. Prošle subote je izgubila od Novog Beograda u Gružu za bodove u regionalnoj ligi, sad prije dva dana, u četvrtak navečer, pala je kod Strasbourga u 2. kolu skupine ‘A’ EuroCupa, a sad u Splitu za bodove u regionalnoj ligi.

Novi Beograd je postigao 13 pogodaka, Strasbourg 16, splitski Jadran sad  15 (15:12 pobjeda aktualnog prvaka).

Prva četvrtina: tko će, ako neće svoj svome – Loren Fatović je s lijevog vanjskog povukao pet sekundi prije kraja napada za pet – 1:0. Potom je Branimir Herceg zaradio Jugu igrača više, a Marko Žuvela s lijevog vanjskog izjednačio na 1:1. Na drugoj strani i Jadran je izborio igrača više, a Fatović opet pogodio. Ovaj put s lijevog krila.

Pokušao je Žuvela uzvratiti, ali siguran je na vratima Jadrana Marko Bijač, a potom se istaknuo i Jugov vratar Toni Popadić, i to dva puta. Jadran nije iskoristio igrača više, ali zatim ni Jug Adriatic osiguranje. U kontri Ivan Domagoj Zović pogađa s desnog krila – dijagonala 3:1. Potom je Žuvela asistent, a Bogdan Djerković strijelac (3:2). Popadić je potom zaustavio šut Fatovića sa srednjeg, Jadran radi kontrafaul nakon kojeg je gost izborio igrača više, ali Loren krade loptu, te zatim postiže svoj treći pogodak (Zvonimir Butić je asistent, s lijevog krila, našao je Fatovića na drugoj stativi).

Jugaši su u svom zadnjem napadu u prvoj četvrtini imali brojčanu prednost, te priliku prepoloviti zaostatak, ali Maro Joković je zatresao okvir gola domaćina.

Druga četvrtina: prvo je pogodio Vlaho Pavlić, te je Jug Adriatic osiguranje došao na pogodak zaostatka. Zatim je Jadran zaradio peterac, točnije Zović, a skrivio ga je Žuvela. Strijelac je Fatović. Njegov četvrti pogodak (5:3). Filip Kržić potom pogađa sa srednjeg. Zakasnio je Marino Čagalj, od njegove ruke lopta je promijenila smjer, te prevarila Bijača. Igrač više potom za Jadran. Antonio Dužević je strijelac, a asistent Butić s lijevog krila. Sergi Cabanas je pokušao na brzinu iskoristiti igrača više za Jug, ali nije uspio.

Zatim je pred vratima Juga Dužević iskoristio nered u obrani Juga (7:4), a vrlo brzo je bilo i plus četiri (8:4, Butić). Jadran igra zonu, Jug je izborio igrača više, ali Rino Burić nije pogodio. Novog igrača više Jug je realizirao (Pavić strijelac, Joković asistent – 8:5, rezultat prvog poluvremena). U prve dvije četvrtine Jugaši brzopleti u napadu, a u obrani su se loše postavljali, a to je Jadran znao iskoristiti.

Treća četvrtina: iako je Jerko Marinić Kragić vratio Jadran na plus četiri (9:5), nije gotovo – Pavlić, pa Kržić (9:7). Zatim, Fatović (10:7), a potom Herceg, te Žuvela (10:9).

Četvrta četvrtina: Jadran odlazi na plus dva (11:9 – Butić), Jug se vraća - minus jedan (Herceg), Jadran opet ide na plus dva (12:10 – Butić), a opet Jug dolazi na minus jedan (Cabanas), ali nakon toga Jadran je otišao na plus četiri nakon čega je sve bilo jasno (Marinić Kragić 13:11, Fatović 14:11, Marinić Kragić 15:11). Petar Kulaš je ublažio poraz, te potpisao konačni rezultat.

Može li Jug za samo četiri dana okrenuti sve naglavačke, te dobiti rivala sa Zvončaca? U srijedu, 23. listopada, Jug Adriatic osiguranje i splitski Jadran se opet sastaju. Igraju u Šibeniku, u Crnici, za trofej - hrvatski Superkup.

19. listopad 2024 21:38