StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Video: Opet svijetli Katar u bojama Hrvatske, kakav spektakl u centru, vaterpolisti poput ‘Vatrenih‘ 2022.!

Piše Tonči Vlašić
16. veljače 2024. - 23:15

Opet je jedan neboder u Dohi u bojama hrvatske zastave, s porukama podrške našima. Bilo je tako prvi put krajem 2022. godine, na West Bayu, uoči prvog nastupa ‘Vatrenih’ na Svjetskom nogometnom prvenstvu, potom i poslije, dok su Luka Modrić i ostali putovali do novog velikog uspjeha hrvatskog nogometa – bronce.

Tad je jedan od neboderu nedaleko od City centra krasila slika Luke Modrića, kao što su se s drugih nebodera smiješili Neymar, Ronaldo, Messi, Kane...

Sad opet u Dohi, 14 mjeseci poslije, a večer prije finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu u kojem Hrvatske igra protiv Italije, opet je jedan neboder u gradu bio u obilježjima Lijepe naše, s porukama podrške izabranicima Ivice Tucka.

Na zgradi Burj Al Mana, tehnički najmodernijem tornju, projekcija hrvatske zastave, kockica po kojima smo prepoznatljivi u čitavom svijetu, a što se izmjenjivalo s dvije poruke: Good look Barakude!, te Good luck Croatia!

image

Kakav spektakl u Katru

image

Kakav spektakl u Katru

image

Kakav spektakl u Katru

image

Kakav spektakl u Katru

image

Kakav spektakl u Katru

Tko je kriv za to? Omar Šačiragić, Zagrepčanin s katarskom adresom. U tome mu je pomogla i obitelj Al Mana, koja je vlasnik tornja, ali, ističe se, i veliki ljubitelj hrvatskog sporta. Vizuale je izradio Jason Kovac, široj publici poznat kao nositelj Guinessovog rekorda u plovidbi s najvećom zastavom na svijetu, dok je uz projekt stalo i Hrvatsko veleposlanstvo u Dohi na čelu sa veleposlanikom Dragom Lovrićem. 

Da, sretno Hrvatska!

27. travanj 2024 01:17