StoryEditorOCM
VaterpoloHALO BARCELONA!

Opet je uzeo sve u Španjolskoj, Elvis Fatović obranio najvažniji naslov sa Zodiac CNA Barcelonetom: ‘Ugovor mi je istekao. Već smo razgovarali‘

Piše Tonči Vlašić
31. svibnja 2024. - 10:44

Dobio je sve utakmice u ligaškom dijelu, te sve u doigravanju, finale protiv Astrapool CN Sabadella riješio u dva koraka. Elvis Fatović je opet prvak Španjolske sa Zodiac CNA Barcelonetom.

- Dobri smo bili u drugoj utakmici finala za razliku od prve u kojoj smo poveli s 5:1, ali nakon toga im dozvolili, a igrali smo kod kuće, izjednačenje 9:9. Na kraju 15:12 za nas, a sad smo dominirali u drugoj. Nisu imali prilike – kaže Elvis.

U drugoj pobjeda 11:6.

- Bilo je 8:4, 11:5... U prvoj utakmici smo primili 12 pogodaka, a to nije način na koji želimo pobjeđivat. U drugoj je obrana bila baš dobra. Kažem, dominirali smo u drugoj, odigrali kako znamo, te Sabadell nije imao priliku.  

Uzeo je tako Elvis u tri sezone sve što se u Španjolskoj može uzeti.

- Određeni pritisak postoji jer smo mi jedini koji možemo u Španjolskoj nešto izgubiti – rekao je prije mjesec i pol dana kad je protiv istog suparnika uzeo španjolski Kup kralja.

- Ostaje žal da ne idemo na Final 4 europske Lige prvaka, ali nismo uspjeli u nastavku sezone, koja je krenula odmah po završetku SP-a u Dohi, ući u ritam. Prije europskog i svjetskog prvenstva, koji su bili usred klupske sezone, smo igrali baš dobro, a nakon povratka reprezentativaca smo se baš mučili.

Skoknut će idući tjedan na Maltu, pogledati Final four Eurolige, zatim odmor, a nakon toga?

- Ugovor mi je istekao. Već smo razgovarali. Trebao bi i iduće dvije godine ostati u Barceloneti. Bit će promjena što se tiče momčadi. Naši igrači su svjetski doprvaci i europski prvaci, i kao takvi su traženi, a Barceloneta nije među četiri, pet klubova, koji plaćaju više, dosta više od drugih. Marc Larumbe odlazi u Marseille, Miguel De Toro u Ferencvaros... Nama će doći par mlađih igrača. Bit ćemo brži – kaže Elvis, a što je s Felipe Perroneom, koji je krajem veljače uplivao u 39. godinu života.

- Prije mjesec i pol dana rekao bi kako su mali izgledi da će nastaviti nakon Olimpijskih igara u Parizu karijeru, a danas mi se čini kako je postotak da će nastaviti karijeru veći nego da neće – kaže Elvis nakon svog dvanaestog trofeja sa Zodiac CNA Barcelonetom.

Čitavu igračku karijeru Elvis je proveo u kapici s brojem 12. 

MI SMO PRVACI

Sandro Sukno prvak Italije s PRO Reccom, Marko Bijač i Andro Bušlje prvaci Grčke s Olympiacosom, ovaj tjedan Loren Fatović prvak Hrvatske sa splitskim Jadranom, a dva dana poslije Elvis Fatović prvak Španjolske sa Zodiac CNA Barcelonetom. 

Marko Macan u kapici WASPO 98 Hannovera igra za naslov prvaka Njemačke sa Spandauom 04. Izgubio je prvu utakmicu kod kuće na peterce u seriji na tri pobjede. Hrvoje Benić je zbog ozljede ramena, zatim operacije, izvan bazena, te ne može pomoći WASPO 98 Hannoveru. 

22. lipanj 2024 19:37