StoryEditorOCM
VaterpoloPET KRUGOVA |

OLIMPIJSKI PRVAK IZBACIO SVJETSKOG PRVAKA Srbija ode na Španjolsku, ostalo još jedno četvrtfinale: Hoće li naši na Grčku?

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2021. - 12:40

Nije bilo dileme tko će u polufinale u ogledu Italije i Srbije, a nije jer je Srbija, aktualni olimpijski pobjednik, bila odlična, sjajno je otvorila utakmicu. Nakon što su Talijani, aktualni svjetski prvaci, dva puta anulirali minimalnu prednost, izjednačili na 1:1, potom na 2:2, nanizala je pet pogodaka, a na poluvremenu je imala i šest pogodaka viška (9:3). Na kraju 10:6 za Srbiju čiji su junaci: Branislav Mitrović s 15 obrana, a prvi strijelac Filip Filipović s tri pogotka, dok su po dva postigli Dušan Mandić, Strahinja Rašović i Andrija Prlainović!

Srbija će u polufinalu igrati protiv Španjolske, aktualnog svjetskog i europskog doprvaka, koja je s 12:8 u četvrtfinalu svladala SAD. Srbija i Španjolska su bili suparnici u skupini, ogledali su se u 1. kolu. Španjolska je bila uspješnija tad s 13:12. 

Polufinala su na programu igara u petak, 6. kolovoza. U drugom će igrati Grčka, koja je s 10:4 svladala Crnu Goru, a suparnik će joj biti uspješniji iz posljednjeg četvrtfinala u kojem naša reprezentacija igra protiv Mađarske, aktualnog europskog prvaka. Naši su pak aktualni olimpijski doprvaci, te vlasnici bronse s posljednjeg Svjetskog prvenstva. 

Hrvatska - Mađarska igraju od 12.50 sati uz izravan prijenos na prvom programu HTV-a. 

26. travanj 2024 05:03