StoryEditorOCM
VaterpoloNAJBOLJE SU, NAJBOLJE

Okrunjene kadetkinje Juga, u zadnjem kolu nova potvrda kako boljih nema, a prije nego su podigle pobjednički pokal i dobile zlatne medalje pljeskalo se...

Piše Tonči Vlašić
4. prosinca 2022. - 12:21
Kadetkinje Juga s trenerom Sinišom Zonićem i Martinom Nadilo, zlatnim medaljama oko vrata, pobjedničkim pokalo, te pokalom za najbolju igračicu koju je dobila Nina Jazvin

Okrunjene su Jugašice. Čekalo se da se na turniru u Zagrebu odigra u nedjeljno prijepodne i zadnje kolo prvenstva Hrvatske za kadetkinje, u kojem su, kao i u prve tri utakmice, male junakinje iz Gruža bile sjajne. Dobile su na kraju domaćina, zagrebačku Mladost, te potom podigle pobjednički pokal, a oko vrata im najsjajnija medalja. Prije toga završnog čina pljeskalo se Nini Jazvin. Nema nagrade za najboljeg strijelca, samo za najbolju igračicu, a ona je bila i jedno, i drugo. 

Siniša Zonić uz pomoć Martine Nadilo doveo je ekipu na Savu, pripremali su je svakodnevno, a zatim su je pod svjetlima doma Mladosti vodili i doveli do naslova. Put su kadetkinje Juga počele u petak pobjedom protiv Murse, u subotu su oba zadatka odradile za pet, dobile splitske sastave, Jadran i POŠK 1937., prve pratitelje, i već tad osigurale prvo mjesto, ali kako su bile uvjerljive i u prva tri nastupa, tako su i u zadnjem kolu, 16:3 protiv Mladosti, za potvrdu, nek se zna, kako nema boljih. Jugašice su u prosjeku pobjeđivale s 11 i po pogodaka!

image

Nina Jazvin, reprezentativka Juga

Tonči Vlašić/

Jazvin je postigla ukupno 29 pogodaka ili 7,25 po utakmici. Protiv Mladosti četiri, Nea Matičević, Laura Nedić, Mara Moretti i Josipa Beatović po dva, a po jedan Iskra Antunović i Lući Mojaš. Nije moglo bez Dore Matičević, Eme Hanze, Nine Arbulić, Andree Stjepović, Ivone Vlašić, Lee Saulačić i Mie Favro.

Jugašice slave. Zasluženo!

26. travanj 2024 16:29