StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR REGIONALNE LIGE VATERPOLISTA, ZAGREB 2019.

OČEKIVANO ZAUSTAVILI PRVAKA CRNE GORE Jugaši sedmi put uzastopno, a deveti put ukupno u finalu - ovo je deseti Final four!

19. travnja 2019. - 21:45
Jugaši su prvi uplovili u finale u kojem ih nije bilo samo 2012. kad su se za naslov borili PRO Recco i Primorje EB. Od prethodnih osam finala dobili su zadnja tri. Prvo izdanje Regionalne lige nije imalo završni turnir. Prvak je 2009. bio tko skupi najviše bodova nakon 22 kola, a skupio je te sezone baš Jug.

Već nakon prve četvrtine prvog polufinala na Savi bilo je jasno kako se iznenađenje neće dogoditi, kako će hrvatski, a ne crnogorski prvak slaviti. Toni Popadić, Jugov vratar, zaustavljao je ono što bi prošlo prema vratima, a malo toga je prošlo. Dosta toga je završilo u dubrovačkom bloku. U nekoliko navrata prvak Crne Gore nije uspio ni uputiti udarac prema Jugovim vratima.

Prvi je pogodio Daniil Merkulov, koji je u Jug prošlo ljeto stigao baš iz hercegnovskog Jadrana. Pokupio je Rus odbijanac, okrenuo čuvara, te pospremio loptu u mrežu. Alex Papanastasiou nakon toga nije uspio bijeg zaključiti pogotkom, ali je napad poslije naciljao iz daljine za 2:0. Jadran Carine (Kanstantsin Averka) prvi pogodak je postigao nakon 4 minute i 10 sekundi igre. Potom sjajan pogodak Luke Lozine koji je s teretom čuvara na leđima naciljao ljevicom za 3:1. Đuro Radović je vratio prvaka Crne Gore na pogodak zaostatka.

Na ulasku u posljednju minutu prve četvrtine Popadić spriječio je izjednačenje. Dragan Drašković je bio na samo dva metra od njega. Potom stiže kazna za prvaka Crne Gore. Xavi Garcia, Jugov kapetan, 15 sekundi prije kraja pogodio je iz daljine za 4:2. Trener Jadran Carine Vladimir Gojković je zatražio minutu dogovora za zadnji napad Jadran Carine. Đuro Radović je tukao kad je do kraja ostalo osam sekundi, Popadić je obranio, a da bude još gore za crnogorski sastav pobrinuo se Loren Fatović koji je pobjegao u trenutku šuta Radovića prema Slavenu Kandiću. Uposlio ga je Popadić. Fatović je bio neumoljiv. Sa zvukom sirenme zaključio je kontru za plus tri (5:2).

U drugoj četvrtini Jug CO je prvi put ima plus četiri (7:3), u trećoj četvrtini prvi put plus pet (9:4), u četvrtoj četvrtini plus šest (13:7)... Jugaši sad čekaju kako će završiti drugo polufinale ovog petka u kojem, se sastaju domaćin, HAVK Mladost i splitski Jadran. Finale se igra na Savi u subotu, 20. travnja s početkom u 17 sati. Jug CO četvrti put uzastopno i peti put ukupno ili će Regionalna liga dobiti novo ima na listi pobjednika. HAVK Mladost i splitski Jadran nikad nisu otišli do kraja. 
 
PRVO POLUFINALE
Jadran Carine (HN) – Jug CO 9:14
ZAGREB Bazen na Savi. Gledatelja 150. Suci: Lazar Anđelić (Zemun) i Andreja Stanojević (Beograd).
JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Kandić (5 obrana), Brkić, Radović, Obradović, Baničević, Averka (2), Mijušković, Gardašević, Đ. Radović (4), Spaić, Drašković (1), Petković (1), Tešanović (5 obrana), Vučurović (1). Trener: Vladimir Gojković.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (14 obrana), Macan, Fatović (2), Lončar, Joković (1), Garcia (2), Lozina (2), Merkulov (2), Kržić (1), Žuvela, Benić (3), Papanastasiou (1), Vukojević, Cukrov. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: Jadran Carine (HN) 12/4, Jug CO 10/7
Peterci: Jadran Carine (HN) 1/1, Jug CO
Četvrtine: 2:5, 2:3, 3:4, 2:2.
 

26. travanj 2024 11:55