StoryEditorOCM
VaterpoloOGLASILA SE FINA |

NOVI TERMIN OLIMPIJSKIH KVALIFIKACIJA Neće se igrati u prosincu 2020. godine!

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2020. - 14:18
Neće se olimpijske kvalifikacije vaterpolista održati u Rotterdamu od 13. do 20. prosinca ove godine, već je FINA odlučila - igrat će se od 14. do 21. veljače 2021. godine. Podsjetnik, Hrvatska je u skupini 'B' s Njemačkom, Rusijom, Rumunjskom, Francuskom, te domaćinom turnira, Nizozemskoj, dok su u skupini 'A' Crna Gora, Grčka, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska. Po dvije najbolje reprezentacije svake skupine izborit će polufinale. Uspješniji u polufinalu idu u Tokijo, kao i pobjednik utakmice za treće mjmesto.

Već se zna devet od dvanaest sudionika turnira. Uz domaćina, Japan, nastup su izborili Srbija, kao pobjednik Svjetske lige, zatim Italija i Španjolska, kao svjetski prvak odnosno srebrni sa Svjetskog prvenstva, pa Australija iz Oceanije, Južna Afrika iz Afrike, Mađarska, kao europski prvak, te Kazahstan, kao prvak Azije. 

Hrvatska je prvi put na Olimpijskim igrama nastupila 1996. godine u Atlanti gdje je osvojila srebro. Nakon toga je neizostavni sudionik najvećeg natjecanja. Vlasnik je ukupno tri medalje. Bila je pobjednik 2012. u Londonu, te srebrna četiri godine poslije u Riju. 

Olimpijske igre u Tokiju su zbog koronavirusa odgođene za ljeto 2021. godine. 
26. travanj 2024 22:19