StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Obojica imaju isti san, i na Olimpijskim igrama u Parizu ovo ljeto, i s Jugom u nastavku sezone

Piše Tonči Vlašić
18. veljače 2024. - 21:04

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je napustila jutros Dohu, stigla poslijepodne u Zagreb, potom će svi svojim kućama, javit se, i trk ponovno na bazen. Čekaju ih klupske obveze...

Vrlo brzo će se u Gružu naći sva petorica Jugaša, koja su bila na pobjedničkom postolju Svjetskog prvenstva. Najtrofejniji hrvatski sportski klub imao je četvoricu svojih igrača u sastavu novog svjetskog prvaka. Rino Burić, Franko Lazić, Marko Žuvela i Filip Kržić su skupa s ostalima ispisali prekrasnu priču ne samo hrvatskog vaterpola, već svjetskog, a peti na postolju bio je Sergi Cabanas, koji je sa Španjolskom osvojio broncu.

Uživao je i on, iako je priželjkivao reprizu Zagreba, i novo zlato sa Španjolskom, koja je u Kataru zaustavljena u polufinalu od Italije, a koju smo mi dobili u finalu. Pohvalio je igre Cabanasa na SP-u i jugov trener Vjeko Kobešćak, koji je s Francuskom ostvario povijesni rezultat, ali do postolja ipak nije uspio doći. U polufinalu su ga na peterce zaustavili Burić, Lazić, Žuvela, Kržić i ekipa, a u utakmici za treće mjesto Cabanas i ekipa.

Cabanasa je pohvalio i Felipe Perrone, kapetan Španjolske, najbolji stranac u povijesti Jug Adriatic osiguranja. Nezaboravne su njegove dvije sezone u Gružu. S njim je hrvatski velikan od ljeta 2015. do ljeta 2017. osvojio oba naslova prvaka Hrvatske, oba Kupa Hrvatske i obje Regionalne lige, zatim prve sezone je bio prvak Europe, a druge sezone osvajač europskog Superkupa i doprvak Europe. Jug je s Perroneom igrao svih devet finala te dvije sezone, a dobio je (prvih) osam u nizu!

Naravno, hvali Perrone Hrvatsku. Čestitao je našima na velikom rezultatu. Čestitala je i Italija. Nema tko nije...

Hrvatska sad sanja medalju na Olimpijskim igrama, Španjolska također, i nije to san samo svjetskog odnosno europskog prvaka, a Jug Adriatic osiguranje? Nove trofeje. Uzeo je prvi ove sezone - Kup Hrvatske. Čeka ga u nastavku bitka za Super kup, završnica domaćeg prvenstva i Regionalne lige, te nastavak europskog puta na kojem je prepreka mađarski Vasas. 

Prva utakmica osmine finala Eurokupa igra se 8. ožujka u Gružu. Uzvrat je 15 dana poslije u Budimpešti. 

28. travanj 2024 19:17