StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO

Njemačka dolazi u Dubrovnik, nakon Mađarske suparnika u četvrtfinalu doznala i Italija

Piše Tonči Vlašić
10. siječnja 2024. - 21:38

Crna Gora je s 10:5 dobila Njemačku na Savi u drugoj utakmici osmine finala, Aleksa Ukropina je s tri pogotka bio prvo ime sastava Vladimira Gojkovića u napadu, Petar Tešanović je zaustavio 7 od 11 udaraca suparika (Dejan Lazović 1 od 2 udarca), te je tako i Italija, nakon Mađarske, doznala suparnika u četvrtfinalu.

Mađarska igra za polufinale protiv Srbije, koja je u prvoj utakmici na Savi dobila Francusku s 14:10.

- Došli smo na EP s ciljem boriti se za medalju, ako protiv Italije odigramo kao u skupini protiv Španjolske i Hrvatske, dvije velike reprezentacije, možemo ostvariti željeno – naglasio je Gojković.

image

Aleksa Ukropina

Damir Krajac/Cropix
image

Petar Tešanović

Damir Krajac/Cropix

Hrvatska i Španjolska još čekaju. Suparnik Hrvatske u četvrtfinalu bit će bolji iz ogleda Grčke i Nizozemske, a Španjolske pobjednik ogleda Rumunjska – Gruzija. Preostale dvije utakmice osmine finala igraju se u četvrtak, 11. siječnja, na Savi. Četvrtfinala su na raspooredu u petak, 12. siječnja.

U četvrtak, 11. siječnja, u Gružu se igraju utakmice razigravanja za poredak od 13. do 16. mjesta, 17.45 sati: Slovačka – Izrael, te od 20.15 sati: Slovenija – Malta.

Francuska, koja je izgubila od Srbije, te Njemačka, koja je poražena od Crne Gore, dolaze u Dubrovnik gdje će razigravati za poredak od 9. do 12. mjesta. Pridružit će im se još poraženi i preostale dvije utakmice osmine finala.

09. ožujak 2024 02:44