StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Ništa od polufinala, a baš je početak bio lijep. Blašković sudio četvrtfinale u Buenos Airesu, Rak u kontroli

Piše Tonči Vlašić
8. srpnja 2024. - 09:19

Nije uspjela Hrvatska u četvrtfinalu doći do pobjede protiv Crne Gore, poražena je 9:14, te će u nastavku Svjetskog prvenstva za igrače do 18 godina, koje se igra u Argentini, igrati za poredak od 5. do 8. mjesta.

Početak utakmice je bio odličan za naše, dva pogotka Ante Jerkovića, a potom je za 3:0 pogodio Šime Žilić. Vodila je Hrvatska i s 4:2 (Viktor Tončinić), te 5:4 pogotkom Bartula Bučevića u 12. minuti nakon čega je Crna Gora serijom 3:0 povela, te više nije ispuštala prednost. Hrvatska je uspijevala u tri navrata doći na pogodak zaostatka (6:7, 7:8 i sedam minuta prije kraja četvrte četvrtine 8:9), ali nakon toga nova serija suparnika 3:0, te je utakmica bila odlučena. Crna Gora je dvanaesti pogodak postigla pet minuta i 12 sekundi prije kraja, i to iz peterca nakon brutalnog prekršaja Tončinića. Potom je imala četiri minute igrača više, ali već nakon realiziranog spomenutog peterca je bilo jasno tko će u polufinale. Jerković je bio naš prvi strijelac s tri pogotka, Duje Cuzzi i Bučević su postigli po dva, Žilić i Tončinić po jedan. Osim Jerkovića boje Hrvatske protiv Crne Gore branila su i preostala dva Jugaša na SP-u, vratar Antoan Špilar i Maro Šušić

Crna Gora će u polufinalu igrati protiv Srbije, koja je sa 17:16 svladala Španjolsku. U drugom polufinalu suparnici su Italija i Mađarska. Talijani su s 14:10 bili uspješniji od SAD-a, a Mađarska 13:12 od Grčke. Četvrtfinale između Mađarska i Grčke sudio je dubrovački sudac Jakov Blašković. Podsjetnik, Dubrovčanin Mladen Rak je i na juniorskom SP-u u Argentini glavni video analitičar, a što je na svim velikim natjecanjima posljednjih nekoliko godina (u toj ulozi će biti i na Olimpijskim igrama u Parizu).

Hrvatska u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta igra protiv Španjolske, drugi par je ogled SAD – Grčka.

07. rujan 2024 10:06