StoryEditorOCM
VaterpoloPET KRUGOVA |

NEUTJEŠAN JE MARO JOKOVIĆ, TROFEJNI HRVATSKI VATERPOLIST ‘Veliko razočarenje i velik podbačaj. Očekivali smo više, nadali smo se boljem rezultatu‘

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2021. - 15:29

Maro Joković je nakon poraza Hrvatske u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Mađarske, te oproštaja od sna da se iz Tokija vaterpolisti vrate s medaljom, stao pred kameru HTV-a

- Nemam što puno reći, sve se vidjelo na utakmici. Nismo držali ritam koji smo imali na početku utakmice, pali smo dosta fizički. Igrač više je bio bezidejan. Primili smo sedam pogodaka od jednog igrača. Nismo bili pokretni u obrani, previše smo prostora ostavljali njihovim šuterima. Centri i nisu odigrali nešto, ali njihova vanjska linija je opravdala ubojiti status. To nas je na kraju koštalo. Veliko razočarenje i velik podbačaj. Očekivali smo više, nadali smo se boljem rezultatu. Mogu samo reći kako je Mađarska zasluženo ušla u polufinale - rekao je 33-godišnji Joković.

Krisztian Manhercz je Mađar koji je čak sedam puta tresao našu mrežu, a sjajan je u redovima suparnika bio i vratar Viktor Nagy.

- Nagy je skinuo četiri, pet zicera s doslovno s dva metra i pokazao da je svjetska klasa. Imao je veliki broj obrana, 14. S tako razbranjenim golmanom, i njihovom sjajnom šuterskom vanjskom linijom, zasluženo su ušli u polufinale. Nemam što više za dodat, već im čestitati, te poželjeti uspjeha u nastavku turnira.

Što dalje? 37-godišnjem Xaviju Garciji su Olimpijske igre u Tokiju posljednje natjecanje u karijeri. Pet puta je nastupio na Olimpijskim igrama. Ovo su četvrte Olimpijske igre Mara Jokovića. Kad je on u pitanju, neće se ponoviti London i Rio kad je stajao na pobjedničkom postolju, kad se vratio doma sa zlatom odnosno srebrom, već se ponovio Peking, kad se također Hrvatska od medalje oprostila porazom u četvrtfinalu.

- Još uvijek sam pod dojmom ove utakmice, poraza od Mađarska, pa ne bih o planovima. Imamo odigrati ovdje u Tokiju još dvije besmislene utakmice za plasman pa ćemo onda pričati o eventualnim oproštajima. Ubrzo počinje klupska sezona, razgovarat ćemo... Sad smo više manje prazni nakon poraza - slegnuo je ramenima Joković, te otišao put svlačionice. 

Hrvatsku čeka u petak, 6. kolovoza, prva od dvije utakmice u 'ligi za bedaka', opet će igrati protiv Crne Gore, koja je u četvrtfinalu izgubila 10:4 od Grčke. Drugi par razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta je ogled između SAD-a i Italije. Amerikanci su poraženi od Španjolske 12:8, a Italija od Srbije 10:6. 

Grčka i Mađarska su suparnici u polufinalu, te Španjolska i Srbija. 

image
Loren Fatović (Hrvatska)
Angela Weiss
image
Viktor Nagy je imao čak 14 obrana
Angela Weiss
image
Mađarska ide u polufinale Olimpijskih igara
Angela Weiss
image
Slave Mađari - Tamas Mezei i Viktor Nagy pobjedu protiv Hrvatske i plasman u polufinale
Angela Weiss
26. travanj 2024 16:03