StoryEditorOCM
VaterpoloOPET GOSTI KUĆI PJEVAJUĆI IZ GRUŽA

Ne sjećamo se kad se ovo dogodilo nakon nepune tri minute igre

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2024. - 18:48

NAKON STARTNE DVIJE POBJEDE - PRVI PORAZ U REGIONALNOJ LIGI

Jug Adriatic osiguranje – Novi Beograd 11:13

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Siniša Matijašević (Herceg Novi) I Božo Drašković (Kotor), delegate: Željko Avramović (Kotor). 

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (7 obrana), Burđelez, Djerković, Jerković, Joković (2), Pavlić (4), Mozara, Cabanas (2), Kržić, Burić (2), Herceg, Žuvela (1), Jurišić, Šušić. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Igor Računica i Pavo Marković. 

NOVI BEOGRAD: Glušac (4 obrane), Radji, Skoumpakis (1), Martinović (2), Ćuk (1), Radović. Vučinić (3), Dimitrijević, Perković (1), Vlachopoulos (4), Lukić (1), Krstić, Pajković, Trtović. Trener: Živko Gocić, pomoćnici: Đorđe Filipović i Aleksandar Bakić. 

Igrač više: Jug AO 4/15, Novi Beograd 5/12

Peterci: Jug AO 2/2, Novi Beograd 1/1

Četvrtine: 2:4, 4:3, 3:4, 2:2.

Ne sjećamo se kad je najtrofejniji Jugov trener Vjeko Kobešćak nakon nepune tri minute igre zatražio ‘time out’, a zvao ga je jer je Novi Beograd poveo s 3:0 usred Gruža. Na ulasku u četvrtu minutu utakmice gosti su skrivili peterac, koji je realizirao Marko Žuvela (1:3, tri minute i dvije sekunde igre). 

Dakle, povratak na minutu koju je pozvao Jugov trener: ‘Vlachopoulos ne smije primiti loptu!‘ 

Grk Angelos Vlachopoulos, ‘desetka’ Novog Beograda, postigao je sva tri pogotka. Novi odlazak gostiju na plus tri blokirao je Ante Jerković, zaustavio je kapetana gostiju Miloša Ćuka. Žuvela je potom izborio igrača više, ali od toga ništa. Nakon što je Đorđe Vučinić sjajno iskoristio grešku obrane domaćina, našao sam oči u oči s Tonijem Popadićem, opet je prvak Srbije imao plus tri (1:4). Opet je ta prednost kratko trajala zahvaljujući Vlahu Pavliću, koji je sjajno potegao iz daljine. 

Tko će prije postići novi pogodak? Gosti su preko Nikole Lukića u 10. minuti poveli s 2:5. I treći put brzi odgovor domaćina – Rino Burić iz daljine (3:5), a u toj 10. minuti još jedan pogodak gostiju. Opet Grk, ne Vlachopoulos, već Dimitrios Skoumpakis. 

Jugov centar Branimir Herceg je potom izborio igrača više, ali ovaj put domaćin nije odmah odgovorio na plus tri Novog Beograda. Ipak, obranio se, te izborio novu priliku: Đuro Radović je prvo skrivio isključenje, zatim i peterac, koji je realizirao igrač u kapici s brojem 5 - Maro Joković (dvije sekunde prije isteka 11. minute, 4:6). 

U 14. minuti utakmice prvi put je Jug uspio vezat dva pogotka (Sergi Cabanas je birao u koju stranu Miloša Glušca će poslati loptu – 5:6). Do kraja druge četvrtine vidjeli smo prvo pogodak Novog Beograda, koji je nakon što se obranio, pokušao u preostalih deset sekundi doći opet do plus tri. Međutim, Joković je osvojio loptu, našao Burića na centru, koji je potegao iz prve te pogodio s pola terena sa zvukom sirene – 6:7. 

Početak je nastavka. Opet Vlachopoulos. Sad je sjajno pronašao Miroslava Perkovića na drugoj stativi (6:8). Zna poslat pravu loptu i Joković, a zna pogoditi Pavlić (7:8). Popadić zaustavlja Perkovića u situaciji kad je Novi Beograd imao dva igrača više. Jug je krenuo u napad po izjednačenje, ali Žuvela je napravio prekršaj u napadu. Joković potom skrivio peterac. Loptu je uzeo Vlachopoulos (7:9, 19. minuta). 

Dvije minute poslije Pavlić je realizirao igrača više (8:9) nakon čega je sjajan potez povukao Ćuk. Spustio je iz daljine loptu pod gredu, u gornji desni kut gola Popadića (8:10). Ima i Jug igrača koji zna – Joković s igračem više (9:10). Zatim su i gosti odigrali odlično s igračem više (Vučinić sa stative – 9:11). Do kraja treće četvrtine nije bilo više pogodaka. 

Posljednja četvrtina: Pavlić (10:11, 26. minuta). Igrač više Novi Beograd – brani Popadić. Zatim prekršaj u napadu Bogdana Djerkovića, a na drugoj strani Vasilije Martinović s krila vara Jugovog vratara (10:12, 27. minuta). Pokušaj Jokovića da uposli Djerkovića su zaustavili gosti, Lukićev pokušaj brani Popadić. Igrač više je za Jug, blokiran je pokušaj Pavlića (28. minuta). Nova obrana Popadića, sad je zaustavio pokušaj Vlachopoulosa nakon čega je, tri minute i 54 sekunde do kraja, Kobešćak iskoristio drugi time out. Herceg je izborio igrača više za Jug, Pavlićev pokušaj je opet završio u bloku. Nije potom uspio u napadu ni Novi Beograd.

Zadnje tri minute: Herceg nije uspio prevariti obranu gostiju. Isključen je Jerković, a tog igrača više realizirao je Vučinić te je minutu i 57 sekundi do kraja bilo jasno kako bodovi odlaze u Beograd (10:13). Cabanas je minute i 23 sekunde do kraja postigao svoj drugi pogodak (11:13).   

Drugi poraz Jugaša u Gružu ove sezone. Prvi je bio bolniji, onaj od hercegnovskog Jadrana M:tel u odluci tko će u europsku Ligu prvaka, a tko u kvalifikacije za EuroCup. Opet, ovaj Novi Beograd nije onaj Novi Beograd od lani, kad je uzeo duplu krunu u Srbiji, Regionalnu ligu, a zapeo u polufinalu završnog turnira europske Lige prvaka na peterce. Slabiji je, ali je sad zasluženo slavio u Gružu.

Nakon startne dvije pobjede u Regionalnoj ligi, sad prvi poraz Jugaša, koji u srijedu putuju u Francusku gdje ih čeka u četvrtak, 17. listopada, prvo gostovanje u skupini ‘A’ EuroCupa protiv Team Strasbourga. Na startu u EuroCupu su prije dva dana dobili grčki Apollon Smyrnis u Gružu s 14:10. 

13. listopad 2024 00:14