StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Najbolji vratar svijeta Marko Bijač se javio iz Pireja, otkrio zašto nije putovao u Budimpeštu, a iz Barcelone Elvis Fatović poručio: ‘Nisam nezadovoljan!‘

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2024. - 10:59

GOSTIMA NI MRVICE

Četvrtfinalne skupine europske Lige prvaka, 1. kolo, skupina ‘A‘: PRO Recco - CN Marseille 15:8, Novi Beograd - Jadran Split 15:11, skupina: ‘B‘: Zodiac CNA Barceloneta - AN Brescia 12:8, Ferencvaros - Olympiacos 11:9. 

Kontrolirali smo rezultat, nikad u nastavku nije bilo manje od dva razlike za nas, ali da smo letjeli, nismo – istaknuo je Elvis Fatović, trener Zodiac CNA Barcelonete, nakon pobjede na startu natjecanja u četvrtfinalnoj ‘B’ skupini europske Lige prvaka. Španjolski prvak je kod kuće s 12:8 bio bolji od AN Brescie, dok je u drugoj utakmice Ferencvaros u Budimpešti s 11:9 svladao Olympiacos za koji je od Dubrovčana igrao Andro Bušlje, ne i Marko Bijač.

- Prije desetak dana sam imao problema s leđima. Sad je dobro. Opet sam počeo trenirati – istaknuo je Bijač, najbolji vratar svijeta.

U Budimpešti je za Olympiacos branio Emmanouil Zerdevas, grčki reprezentativac, u ulozi drugog vratara bio je 19-godišnji Theodoros Damigos, ali on nije ulazio u igru. Grčki prvak u nastavku utakmice nije imao rješenje za obranu mađarskog prvaka. Ferencvaros je nakon 5:4 vodstva na poluvremenu otišao početkom posljednje četvrtine do 9:4. Gotovo 12 i pol minuta je Olympiacos bio bez pogotka. Uz to je pri rezultatu 6:4 za domaćina ostao bez Martona Vamosa, koji je zaradio treće isključenje. Osim Bijača u Pireju je ostao i Dimitrios Nikolaidis, reprezentativni centar Grčke, koji je nakon Svjetskog prvenstva u Dohi, gdje je ozlijedio prst, morao na operaciju. Kod domaćina Soma Vogel se istaknuo na vratima, Stylianos Argyropoulos i Dušan Mandić u napadu. Bivši Jugaš, grčki reprezentativac, postigao je 4, a Mandić 3 pogotka. Prvi strijelac Olympiacosa je bio Konstantinos Genidounias s 4 pogotka, a nekadašnji Jugaši: Alex Papanastasiou je dva puta zatresao mrežu Ferencvarosa, Luka Lončar je zaradio dosta isključenja, Bušlje je uz svoj posao u obrani imao dva šuta, ali se nije upisao u strijelce...

U Barceloni je AN Brescia nakon 1:4 došla na 4:5, ali vrlo brzo su Felipe Perrone i ekipa imali 7:4 (rezultat nakon druge četvrtine), te 9:5... Perrone je bio prvi strijelac utakmice s 3 pogotka, Unai Aguirre na vratima domaćina 11 obrana.

- S obzirom kako smo bili tri mjeseca bez utakmice, i nismo bili na okupu, nisam nezadovoljan iako je bilo grešaka u napadu, a i u obrani smo tu i tamo donijeli lošije odluke u pojedinim trenucima. Kažem, nisam nezadovoljan – naglasio je Elvis Fatović, koji je u 2. kolu gost Olympiacosa.

- Sad sam dobro. Bit ću spreman za Barcelonetu – istaknuo je Bijač.

image

Marko Bijač, Dubrovčanin na vratima Olympiacosa

Tonči Vlašić/

I dok su u skupini ‘A’ favoriti PRO Recco i Novi Beograd, aktualni europski prvak odnosno doprvak, koji su kod kuće nadigrali CN Marseille odnosno splitski Jadran, u skupini ‘B’ će biti dosta zanimljivije.

U 2. kolu skupine ‘B’, srijeda, 20. ožujka, osim ogleda u Pireju Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) – Zodiac CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) još igraju AN Brescia – Ferencvaros, a u skupini ‘A’, u utorak, 19. ožujka, Jadran Split (Loren Fatović) – PRO Recco (trener Sandro Sukno), te CN Marseille – Novi Beograd.

Po dva najbolja iz svake skupine plasirat će se na Final 4, koji se igra na Malti. 

27. travanj 2024 14:27