StoryEditorOCM
VaterpoloNOĆ HRVATSKOG VATERPOLA

Najbogatiji hrvatski vaterpolist još bogatiji, Župljanin drugi put okrunjen u izboru ‘Večenjaka‘: ‘Moram spomenuti svoje suigrače...‘

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2021. - 22:16

Jugov super bogataš, čak 38 trofeja s klubovima od čega 31 s velikanom iz Gruža (plus 20 medalja sa seniorskom reprezentacijom), više ima trofeja nego godina, 34-godišnji Maro Joković, slavodobitnik je 34. ankete Večernjeg lista za najboljeg hrvatskog vaterpolista. Najbolji u 2021. godini. Njegov drugi trijumf. Prvi put je slavio 2019. godine. Tad je igrao za Jug Olympiacos, slavio u Hrvatskoj i Grčkoj, dok je ove godine uzeo naslov prvaka Italije s AN Bresciom, plus igre u kapici reprezentacije, pa povratak u Jug Adriatic osiguranje, i igre za dubrovački sastav na početku nove sezone, 'natjerale' su žiri da ga nagradi s najviše bodova. Izbor je ovaj put bio itekako zanimljiv, neizvjestan, čak petorica igrača su se 'natiskala' u šest bodova. 

Joković je nagrađen s ukupno 33 boda, Loren Fatović, kapetan Jug AO, dobio je jedan manje, treći je Andro Bušlje (Mladost i Olympiacos) s 30 bodova, a četvrto mjesto su podijelili Marko Bijač (PRO Recco / Olympiacos) i Luka Bukić (MLadost / Jadran Split) s po 27 bodova...

image
Mađar Krisztian Manhercz i Maro Joković u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju
Angela Weiss

Bodove je dobilo ukupno jedanaest igrača, a u žiriju je iz Dubrovnika bio Đani Pecotić, Jugov bivši igrač, danas trener. Glasali su još Dalibor Perčinić, Damir Burić, Ivan Milaković, Aljoša Kunac, Hrvoje Akrap i dr. Mladen Miškulin.

Joković, Fatović, Bušlje, Bijač i Bukić su u najboljoj momčadi godine, a uz njih sedmorku zatvaraju Josip Vrlić (Mladost / Radnički Kragujevac) i Paulo Obradović (Jug AO / Enka Istanbul). Bodove su u anketi dobili još Ivan Marcelić (Mladost), Ante Vukičević (CN Marseille), Luka Lončar (Jug AO / PRO Recco) i Toni Popadić (Jug AO).

image
Na festi u zagrebačkom hotelu Aristos trofej je Jokoviću predao Anton Filić, novinar Večernjeg lista. 
Neja Markičević/Cropix

- Hvala žiriju, lijepo priznanje za mene, ali moram spomenuti sve svoje suigrače s kojima sam ostvari uspjehe. Privilegiran sam što sam imao čast igrati s njima, to su prije svega iznimni ljudi, zatim vrhunski sportaši. Njima hvala. Ovo je njihova nagrada - istaknuo je Joković. 

26. travanj 2024 11:50