StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Marko Bijač za Dubrovački nakon remija protiv Grčke: ‘Očekivali su pobjedu, te vjerujem kako su razočarani, ali nakon utakmice smo samo...‘

Piše Tonči Vlašić
21. lipnja 2022. - 22:28

Ušli smo dosta nervozno u utakmicu. Činjenica je kako je velikom broju naših igrača ovo bila prva utakmica u karijeri na Svjetskom prvenstvu, a s druge strane Grci su sjajna momčad, koji su odlično pokriveni na svim pozicijama i koji su na zadnjem velikom natjecanju ostvarili povijesni uspjeh, osvojili prvu olimpijsku medalju, srebro. Međutim, u drugoj četvrtini smo počeli igrati, te smo ostatak utakmice, dojma sam, bili ravnopravni, ako ne i bolji od Grčke – rekao je Marko Bijač, Dubrovčanin na vratima Hrvatske, koji je vlasnik ukupno četiri medalje sa Svjetskih prvenstava.

Ima Bijač medalju svakog sjaja. Bronca u Barceloni 2013., srebro u Kazanju 2015., te zlato u Budimpešti 2017., a u Gwangju 2019. godine je uzeo još jednu broncu.

Bijač je imao nekoliko velikih obrana protiv Grčke na startu ovogodišnjeg 'izvanrednog' Svjetskog prvenstva. Utakmica je zaključena bez pobjednika, 8:8. Grčka je vodila s 4:1 i 5:3, Hrvatska niti jednom.

- Dug je put, tek je početak SP-a. Imali smo na kraju prilike za pobjedu. Nažalost, ako pogledamo samo taj zadnji napad, nismo uspjeli izboriti igrača više, ali dobro. Možemo biti zadovoljni. Stoji, bilo je u početku olako primljenih pogodaka, bilo je grešaka. Treba pokušat u idućim utakmicama odigrati bez 'crnih rupa'. Ne znam kakav se dojam stekao, ali treba imati razumijevanja za ove nove i u većini slučaja mlade momke u reprezentaciji, koji su bez iskustva igranja na velikom natjecanju.

image

Marko Bijač, reprezentativni vratar Hrvatske

Tonči Vlašić/

U ogledu dva preostala sudionika 'B' skupine Japan je dobio Njemačku s 12:11. Je li Bijač gledao tu utakmicu?

- Kad smo se zagrijavali za utakmicu s Grčkom vidio sam samo jedan pogodak Njemačke, i to je sve. Kako sad čujem nakon naše utakmice, trebamo još to provjerit, u slučaju da dobijemo Grci i mi obje utakmice do kraja u skupini, tad je Japan treći, i onda bi se u obzir za prvo mjesto u skupini gledalo tko je dobio Japan s više razlike, Grčka ili mi. Izgleda kako se ne gleda sva gol razlika. Ali, ne smijemo srljati. Moramo igrati gol po gol.

Što su nakon utakmice rekli grčki reprezentativci, pogotovo oni s kojima dijeli dobro i zlo u Olympiacosu? Grčka je slovila za favorita, zar ne? Jesu li razočarani s remijem?

- Očekivali su pobjedu, te vjerujem kako su razočarani, ali nakon utakmice smo samo čestitali jedni drugima, pozdravili se. Ništa više. Vjerujem kako ćemo kad se sretnemo više o obih 8:8. Naime, smješteni smo u istom hotelu – naglasio je Bijač.

Hrvatska u četvrtak, 23. lipnja, u 2. kolu igra protiv Njemačke.

SKUPINA 'B' DEBRECEN

Rezultati, utorak, 21. lipnja, 1. kolo: Njemačka – Japan 11:12, Hrvatska - Grčka 8:8.

Poredak: 1. Japan 3 boda (12:11), 2.-3. Hrvatska i Grčka po bod (8:8), 4. Njemačka bez boda (11:12).

Raspored, četvrtak, 23. lipnja, 2. kolo: Hrvatska - Njemačka (18 sati/HTV 2), Grčka - Japan, subota, 25. lipnja, 3. kolo: Hrvatska - Japan (18 sati/HTV 2), Njemačka - Grčka. 

Pobjednik skupine ide izravno u četvrtfinale, dok drugi i treći igra osminu finala. U osmini finala se križaju skupina 'A' i 'B', a pobjednik skupine 'B' u četvrtfinalu igra protiv pobjednika iz ogleda C3 – D2.

Svjetsko prvenstvo traje do 3. srpnja.

OSTALE SKUPINE / Prvi dan

Skupina 'A': Brazil – Gruzija 10:14, Mađarska - Crna Gora 8:12

Skupina 'C': JAR – Italija 4:22, Kanada – Španjolska 2:19

Skupina 'D': Australija – Kazahstan 10:4, Srbija – SAD 17:13

26. travanj 2024 21:24