StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK

Marko Bijač potvrdio, idem u Jadran, i otkrio što je presudilo, ali i dodao: Sad sam fokusiran kako se na najbolji mogući način oprostiti od Olympiacosa!

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2024. - 16:57

Marko Bijač će iduće tri godine igrati za splitski Jadran.

- Jedan od razloga jest ambicije kluba, činjenica da ostaje Loren Fatović – potvrdio je svoj prelazak na Zvončac 33-godišnji Dubrovčanin, kapetan reprezentacije, službeno najbolji vratar zadnja dva europska prvenstva, a za nas i najbolji vratar posljednjeg Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska uzela zlato. Na Eurima je naša reprezentacija bila najbolja u Splitu 2022., a srebrna u Dubrovniku i Zagrebu početkom ove godine.

- Nakon šest godina se vraćam u Hrvatsku – dodao je Bijač, koji je zadnje tri sezone u kapici Olympiacosa s kojim je osvojio sve tri sezone duplu krunu, a kojeg još čeka Final four europske Lige prvaka na Malti.

- Na to sam sad fokusiran. Želja je na najbolji mogući način oprostiti se od kapice Olympiacosa – poželio je Bijač. Za to će trebat svladati PRO Recco u polufinalu, aktualnog prvaka Europe, kojeg vodi Sandro Sukno, a zatim i boljeg iz drugog polufinala u kojem su suparnici Novi Beograd i Ferencvaros.

image

Marko Bijač, vratar Olympiacosa

Tonči Vlašić/

Bijač je bio prvak sa svojim Jugom 2016., bio je kapetan Dream teama iz Gruža koji je u dvije sezone, 2015./16. i 2016./17., igrao svih devet finala od kojih je dobio prvih osam. Jug je krajem 2016. bio vlasnik svih pet mogućih trofeja – prvak Europe, osvajač europskog Superkupa, prvak Hrvatske, osvajač Kupa Hrvatske, te pobjednik Regionalne lige.

Bijač je iskustvo skupljao u kapici Mornara, zatim stao na vrata Juga, kojeg je napustio prije tri godine. Tad je otišao u redove PRO Recca.

Sad će drugi put u karijeri biti u Splitu (ugovor tri plus jedna godina). Ne smije se zaboraviti kako je s reprezentacijom osvojio dva svjetska zlata, kako ima olimpijsko srebro iz Rija 2016., a bio je i klupski prvak Europe s PRO Reccom. I s njim je osvajao trofeje.  

Od samostalnosti prvi od Jugaša koji je branio boje Jadrana bio je Ognjen Kržić, koji je sa Zvončacom bio prvak Europe dva puta. Nikša Dobud je u dvije sezone osvojio kup i prvenstvo s Jadranom, sad prošlu Loren Fatović prvenstvo.

20. lipanj 2024 05:51