StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA NADE

Mali Kapekaši osvojili skupinu ‘D‘, potopili suparnika u odluci, te im je polufinale tako blizu

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2024. - 14:27

KPK je u skupini ‘D’ dobio Solaris u odluci tko će u četvrtfinalnu skupinu Kupa Hrvatske za nade ući s 3 boda, a tko bez boda, i to je ‘narančaste’ sastav Lovora Lozice i Damira Stipanovića dobio u posljednjem, 3. kolu s čak 10:1, dok je u skupini ‘B’ Jug Adriatic osiguranje poražen na kraju od splitskog Mornara s 5:13, te će u nastavak krenuti bez boda. Skupine ‘B’ i ‘D’ se križaju u četvrtfinalu, te KPK i Mornar u lov na polufinale kreću s 3 boda, a Solaris i Jug Adriatic osiguranje bez boda.

U prvom od dva kola u drugom dijelu turnira, u četvrtfinalnoj skupini, sastaju se KPK i Jug Adriatic osiguranje, te Mornar i Solaris, a u zadnjem kolu KPK i Mornar, a Jug Adriatic osiguranje i Solaris. 

Za KPK su protiv Solarisa strijelci bili Nedo Poša (4), Josip Skokandić (3), te Lovre Risteski, Igor Favro i Ivan Blitvić, dok su pogotke za Jug Adriatic osiguranje protiv Mornara postigli Jakov Njirić (2), Toni Filippi, Kristijan Hrnić i Maroje Šabadin.

U drugoj četvrtfinalnoj skupini su splitski Jadran HAVK Mladost, koji imaju po 3 boda, dok su Medveščak i Primorje EB bez boda. Mladost je u skupini ‘A‘ u kojoj je bilo pet sastava bila prva sa svim pobjedama, a Primorje EB je zauzelo drugo mjesto, dok su u skupini ‘C‘ u kojoj su, kao i u ‘B‘ i ‘D‘ skupinama bilo po četiri sastava, prvo mjesto osvojile nade HAVK Mladost sa svim pobjedama, a drugo Medveščaka. 

Gusar, koji je u skupini ‘B’ upisao tri poraza, na kraju je poražen 6:13 od POŠK-a 1937., razigrava za plasman od 13. do 17. mjesta, a tamo ga čekaju Osijek, Zadar 1952. i Vukovar. Strijelci za Gusar u 3. kolu bili su Leo Savinović (2), te Nikola Kukrika, Jakov Butigan, Matija Butigan i Petar Handabaka.

24. rujan 2024 05:26