StoryEditorOCM
VaterpoloČEKAMO FINALE EUROPSKOG PRVENSTVA

Mađarska nije uspjela još jednom dobiti Italiju, koja je postigla pogodaka koliko je osvojila ukupno medalja, a primila koliko sad ima bronci!

Piše Tonči Vlašić
16. siječnja 2024. - 18:04

U skupini Italija – Mađarska 5:10, u utakmici za broncu Italija – Mađarska 12:7. Italija je uzela dvanaestu medalju na Eurima, sedmu broncu!

Utakmicu je otvorila vodstvom 6:1, Mađari su imali tri prilike (napada) doći na dva pogotka zaostatka. Nisu uspjeli, i to je bio kraju nadanja pomlađene Mađarske kako će stići do druge pobjede protiv Italije u Zagrebu, svoje sedme bronce, a dvadeset i sedme medalje na Eurima. Mađarska ima trinaest naslova prvaka Europe. Nitko drugi nema ukupno toliko medalja.

Italija slavi. Mađarski navijači, kojih je bilo nekoliko stotina, pljeskali su dugo, dugo svojoj reprezentaciji, koja je u Zagreb doputovala bez čak sedam udarnih igrača.

image

Marco De Lungo, vratar Italije

Ronald Gorsic/Cropix
image

Slavi Velotto, lopta je u mreži Mađarske

Ronald Gorsic/Cropix
image

Izbornik Italije Alessandro Campagna

Ronald Gorsic/Cropix

Italija? Alessandro Campagna je ‘Settebello‘ 2010. u Zagrebu doveo do finala i srebra, protiv naših i učitelja Ratka Rudića nije mogao. Opet se vraća iz Zagreba medaljom. Pomogao je tome kao trener vratara Rovinjanin Goran Volarević, dijete Delfina, čija je karijera, samo seniorska, trajala gotovo 30 godina, koji je europske trofeje osvajao s Jugom i Savonom, koji je s Hrvatskom osvojio srebro na EP-u 2023., ali od 2012. bio i reprezentativac Italije. Kao trener vratara s Italijom je već osvajao medalju - bio svjetski prvak u Gwangju 2019. godine, 22 godine prije svjetski juniorski prvak s Hrvatskom u Havani.

Poznat je tako osvajač bronce, zna se tko će sve stajati na pobjedničkom postolju, ali se još ne zna tko će biti na najvišoj stepenici. Naši protiv Španjolske igraju finale od 20.15 sati. Lovimo treće zlato u našem petom finalu, a Španjolska prvo zlato nakon što je izgubila sva tri prethodna.

02. svibanj 2024 19:27