StoryEditorOCM
VaterpoloNJEMAČKI SUPERKUP

Macan i Benić imali napad za izjednačenje u domu Spandaua 04 za koji je zadnji pogodak postigao rođeni Dubrovčanin

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2023. - 20:56

Hrvoje Benić i Marko Macan nisu uspjeli s WASPO 98 Hannoverom doći do trofeja njemačkog Superkupa. Osvojio ga je opet Spandau 04, drugu sezonu za redom, a ukupno 18. put. Klub iz Berlina je u svom domu bio bolji s 12:11. Prošle sezone je bio prvak Njemačke, a WASPO 98 Hannover osvajač njemačkog kupa.

- Bilo je gol za gol do četvrte četvrtine, tad su se oni odvojili, imali tri pogotka razlike. Mi smo se uspjeli vratiti, imali smo na kraju napad za izjednačenje, ali nismo pogodili – javio se Macan, koji je u kapici WASPO 98 Hannovera od ljeta 2020. godine. Benić je istim putem pošao dvije sezone poslije, a njih dvojica su s Jug Adriatic osiguranjem osvojili more trofeja. Macan petnaest, a Benić dvadeset i jedan. Obojica su bila reprezentativci. Braniči. 

Macan je, to se ne zaboravlja, oproštaj od Gruža imao u onoj nezaboravnoj utakmici kad je Mladost u trećem činu finala fasovala sa 16 razlike za 16. jugov trijumf u prvenstvu Hrvatske. To je ona utakmica kad je na semaforu u jednom trenutku pisalo 14:0 za Juga! I onda se dogodilo da je odmah nakon toga Konavljanin igrao doigravanje za prvaka Njemačke, te se u nepunih mjesec dana mogao pohvaliti kako je prvak u dvije države. Ukupno je do danas s WASPO 098 Hannoverom osvojio sedam ‘kanti‘, a posljednju sedmu igrajući s Benićem, koji je u tom uspjehu bio MVP finala Kupa Njemačke.

Sad je opet Benić bio napadački raspoložen protiv Spandaua 04, četiri njegova pogotka, koliko je postigao i Šibenčanin u kapici WASPO 98 Hannovera, Andrija Bašić. Macan se jednom upisao u strijelce, a za pobjednika je jedan postigao Marin Tomasović, i to zadnji za berlinsku momčad.

Tko ne zna, Marinu je mama iz Cavtata, rodio se u Dubrovniku, odrastao u Omišu. U ljeto 2018. godine kapicu Mornara je zamijenio kapicom Juga, kojeg je napustio nakon četiri godine i tri osvojena trofeja s prvom momčadi (prvak Hrvatske 2019., 2020. i 2022.). Vratio se u Split, te prošle sezone sa Jadranom osvojio naslov prvaka.

Macan i Benić, te Bašić i ostali, okreću se sad nastupu u Europi. Čeka ih na startu skupine ‘C‘ Euro Cupa gostovanje u petak, 6. listopada, Budimpešti protiv BVSC-a. U skupini su im suparnici još riječko Primorje EB i Šabac. Tomasović sa Spandauom 04 igra europsku Ligu prvaka. Doživio je uvjerljiv poraz na startu kod CNA Barcelonete Elvisa Fatovića, a u subotu, 7. listopada, dolazi im u 2. kolu CN Marseille, francuski prvak.

Ove sezone WASPO 98 Hannover i Spandau 04 čeka borba za još dva domaća trofeja, kup i onaj važniji, naslov prvaka. 

02. svibanj 2024 02:09