StoryEditorOCM

Loren Fatović sa zvukom sirene uništio silan trud Jugaša, te utišao Gruž: ‘Navijači, oprostite. Ponijelo me! Nisam razmišljao u tom trenutku‘

Piše Tonči Vlašić
13. listopada 2023. - 21:16

Jug AO – Jadran Split 11:12

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 400. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Andrej Franulović (Rijeka), delegati: Albert Brala (Rijeka) i Robert Jambrović (Zagreb).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Zvono, Djerković, Lazić (1), Joković (5), Prkoča, Daube, Cabanas (1), Kržić, Burić (2), Pavlić, Žuvela (1), Jurišić, Mozara (1). Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Igor Računica i Maro Balić.

JADRAN SPLIT: Anić, Čagalj (1), Marinić Kragić (2), Biljaka, Butić, Pejković (1), Bukić (1), Kharkov (2), Radović (1), Vrlić (1), Fatović (2), Dužević (1), Marcelić, Gruwell. Trener: Jure Marelja, pomoćnici: Marin Kliškinjić i Renco Posinković.

Četvrtine: 4:3, 2:4, 3:1, 2:4

Loren Fatović, bivši Jugov kapetan, pogodio je za pobjedu splitskog Jadrana u Gružu sa zvukom sirene u derbiju 5. kola Regionalne lige, te uništio silan trud domaćina. Potom se okrenuo prema zapadnoj tribini, te im pokazao da šute.

- Prvo bih se ispričao zbog nepotrebnog slavlja prema navijačima Juga, koji su me dočekali pljeskom. Hvala im na pljesku. Ispričavam im se zbog ovog na kraju. Ponijelo me nakon pogotka. Nisam razmišljao u tom trenutku - počeo je s isprikom Fatović osvrt na derbi.

- Očekivali smo ovakvu utakmicu. Važna utakmica, ali nije i ključna. Možda nam donese ‘jedinicu‘, ali za to moramo dobiti Herceg Novi u nedjelju. Čestitam Jugu na borbi. Odlična utakmica. I kad sam prošle sezone igrao za Juga, tako i sad kad sam u Jadranu, bit će velika borba. Koliko god ljudi govorli kako je Jug lošiji, to nije istina. Ovo je tek jedna od velikih utakmica nas i Juga ove sezone - dodao je Fatović.

- Očekivali smo ovaj brzi Jugov vaterpolo. Jug ima dominantne igrače koji ulaze kao drugi centri, nema tajni. Zna se i s kojim igračima će ulaziti... Kad imate igrače kakvi su Žuvela i Bura (Burić), a oni su TOP 5 po tome na svijetu, očekivano je bilo teško. Ali, uspjeli smo ostvariti najvažnije - naglasio je Fatović. 

DERBI OD PRVE DO ZADNJE SEKUNDE

Jadran je u svom drugom napadu stigao do vodstva, Jerko Marinić Kragić je potegao, silovito i precizno – 0:1. Odmah je uzvratio Maro Joković. I on iz daljine – 1:1. Jugaši su poklonili loptu Jadranu nakon obrane Tonija Popadića, Marino Čagalj je vukao i zaključio napad – 1:2. Ali, opet se vraća Jug. Franko Lazić – 2:2, potom nova velika obrana jugovog vratara nakon koje je Jug izborio igrača više, kojeg je realizirao Rino Burić – 3:2.   

Jug se na drugoj strani obranio s igračem manje, Jadran potom u istoj situaciji nije – Joković iz vanka – 4:2 (6. minuta). Mate Anić je u 7. minuti imao veliku obranu, Sergi Cabanas je bio ispred njega, te umjesto 5:2 – 4:3 – Konstantin Kharkov je strijelac za Jadran.  Potom je blokiran pokušaj Burića, Jadran u preostalom vremenu nije uspio uputiti udarac prema golu.

Druga četvrtina počela je pogotkom Josipa Vrlića. Izborio je poziciju, dobio loptu – 4:4. Zatim je to isto ponovio Duje Pejković – 4:5, a nakon što se obranio s igračem manje, Popadić je upisao šestu obranu. I opet je Jug odigrao slabo igrača više, ali to nije kaznio Jadran (Loren Fatović je zatresao okvir gola Juga). Joković je izjednačio s igračem više nakon što je Burić izbacio Fatovića – 5:5. Zatim je isključen Burić, a Luka Bukić pogodio – 5:6 (13. minuta). Nakon desete obrane Popadića isključen je Bukić, a pogodio je Joković. Njegov četvrti zgoditak – 6:6. Lazić isključen, Antonio Dužević strijelac – 6:7.  

image

Derbi 5. kola Regionalne lige: Jug AO - Jadran Split 11:12 (Jugaš Vlaho Pavlić s loptom)

Tonči Vlašić/

Ivan Marcelić je stao na vrata Jadrana, Burić je izjednačio – 7:7 nakon što Popadić nije dozvolio da Jadran ode na plus dva. Nakon što se obranio s igračem manje, izborio je Burić igrača više. Marko Žuvela – 8:7. Nakon toga opet igrač više za Jadran, i opet blok Jugaša. I onda još jednom nakon čega je Žuvela odvukao u dva metra Kharkova, zaradio isključenje, koje je realizirao Toni Mozara – 9:7. Jug nije iskoristio isključenje Matiasa Biljake, te nije otišao na plus tri u 22. minuti nakon čega je Vrlić zaradio peterac, kojeg je realizirao Marinić Kragić – 9:8.

Zadnja četvrtina: Jugaši nisu iskoristili isključenje Zvonimira Butića u 26. minuti, odmah potom Jadran jest isključenje Jokovića – Đuro Radović 9:9.  U 27. minuti potegao je s igračem više jugov Španjolac Cabanas – 10:9. Zatim trinaesta obrana Popadića nakon koje se i Jadran obranio. Popadić je upisao novu obranu, Marcelić hvata pokušaj Cabanasa. Popadić – 15! Blokiran je pokušaj Cabanasa nakon čega je Fatović pobjegao u kontru – 10:10 (30. minuta). Jadran se obranio, Kharkov je iz daljine iznanadio Popadića – 10:11 (minuta i 18 do kraja). Burić je isključio Butića (minuta i 8 do kraja). Kobešćak je zatražio minute dogovora, Marcelić brani Hannesu Daubeu, ali pogriješio je vratar Jadrana, peterac za Jug – Joković 11:11 (49 sekundi do kraja). Jug je osvojio loptu 24 sekunde prije kraja, izgubio vrlo brzo. Jadran je 7 sekundi prije kraja zatražio minutu dogovora, a onda Fatović – 11:12. Kraj.

MINUTA ŠUTNJE

Utakmica u Gružu počela je minutom šutnje u spomen na iznenada preminulog trenera Petra Porobića. Bio je prvi izbornik Crne Gore koju je odveo 2008. godine do naslova prvaka Europe, zatim do zlata u Svjetskoj ligi 2009. godine...

Bio je igrač Primorca iz Kotora u kojem je počeo trenersku karijeru...

image

Jure Marelja, trener splitskog Jadrana

Tonči Vlašić/
image

Jugov trener Vjeko Kobeščak i riječki sudac Andrej Franulović

Tonči Vlašić/
image

Đuro Radović (Jadran Split s loptom) i Maro Joković (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/
image

Matias Biljaka (Jadran Split) pokušava zaustaviti Mara Jokovića (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/

KRATKO I JASNO

Joković maestralan. Njegova četiri pogotka u prvom poluvremenu su za naklon. Svaki. Jugaši odlični u obrani pogotovo u trećoj četvrtini. Jadran, kad mu je stao šut iz vanka, u problemima, ali na kraju Kharkov, pa pogodak Fatovića sa zvukom sirene...

Jadran je dobio sve četiri utakmice, Jug AO dvije pobjede, remi i poraz. Jugaši već iduću utakmicu igraju u subotu, 14. listopada, protiv Mornara u Gružu (13.30 sati) jer nakon toga kreću za Tbilisi na utakmicu 3. kola Lige prvaka (protiv Dinama igraju u utorak, 17. listopada).

01. svibanj 2024 06:29