StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA EUROPSKU LIGU PRVAKA

Lete Dinamo i CN Barcelona, ne lete hercegnovski Jadran i Banja Luka, evo čije kamere će biti u Gružu

Piše Tonči Vlašić
11. rujna 2024. - 11:04
Branimir Herceg slavi pogodak u kapici zagrebačke Mladosti protiv Jug Adriatic osiguranja u sezoni 2023./24.Damir Krajac/Cropix

Mladost je lani na svojoj Savi do pobjede na peterce u Regionalnoj ligi, bilo je to na početku sezone, došla u zadnjih minutu i pol. Na Savi je Jug Adriatic osiguranje imao u trećoj četvrtini 9:5 i 10:6, a minutu i pol do kraja 14:12. Tad je krenuo Branimir Herceg, centar domaćina. Prvo je minute i 28 prije kraja pogodio s igračem više, a pola minute do kraja, točnije kad su preostale 33 sekunde, okrenuo je sve, te zakucao za 14:14.

Kako Rino Burić i Hannes Daube nisu realizirali peterac, a s druge strane Mladostaši su bili bez greške, Sava je uzela dva, a Gruž (samo) jedan bod.

Branimir Herceg je jedini novi igrač u redovima Jug Adriatic osiguranja ove sezone. Zagrepčanin, rođen je 14. veljače 2000. godine, ponikao je u Mladosti, igrao još za Medveščak, te Solaris. Prije povratka s Crnice na Savu, u ljeto 2021., imao je operaciju ramena. Vratio se u bazen pola godine nakon nje. U mlađim uzrastima non stop u kapici reprezentacije…

Herceg je stigao u Gruž umjesto Gorana Grgurevića, s Bogdanom Djerkovićem će činiti centarski par Jug Adriatic osiguranja. Zagrepčanin će debi imati protiv Dinama iz Bukurešta, koji prvi od sudionika kvalifikacijske skupine za popunu europske Lige prvaka, koja se igra u Gružu, stiže u Dubrovnik. Rumunjski doprvak bi u zračnu luku ‘Ruđer Bošković’ trebao sletjeti ove srijede oko 16.20 sati, dok ostala tri sudionika dolaze sutra, u četvrtak, 12. rujna. CN Barcelona na isti način kao i Dinamo, zrakoplov iz Barcelone u Čilipe slijeće u 13.35 sati. Hercegnovski Jadran i Banja Luka stižu sutra autobusom.

Kvalifikacijski turnir u Gružu za plasman u najelitnije europsko klupsko natjecanje, Ligu prvaka u četvrtak, 12. rujna, s početkom u 18.30 sati otvaraju Jug Adriatic osiguranje i Dinamo iz Bukurešta, a od 20.30 sati igrat će se druga utakmice 1. kola: hercegnovski Jadran i Banja Luka. CN Barcelona je slobodna na startu. U petak, 13. rujna, u 2. kolu, od 18.30 sati ogledat će se Jug Adriatic osiguranje i hercegnovski Jadran, a od 20.30 sati CN Barcelona i Dinamo.

Dvostruki program je u subotu, 14. rujna. Prijepodne se igraju utakmice 3. kola (10.30 sati CN Barcelona -  Banja Luka, te 12.30 sati: Jadran HN – Dinamo), a poslijepodne utakmice 4. kola (18.30 sati: Jug Adriatic osiguranje – CN Barcelona, te 20.30 sati: Banja Luka - Dinamo). Turnir se zaključuje u nedjelju, 15. rujna, 10.30 sati: Jadran HN – CN Barcelona, te 12.30 sati: Jug Adriatic osiguranje – Banja Luka.

Kamere televizije Arenasport bit će u Gružu. Prva dva dana izravno će prenositi nastupe Jugaša, a potom sve oglede 3., 4. i 5. kola.

image

Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje)

Tom Dubravec/Cropix

Slovenac Matjaž Rakovec je delegat turnira na kojem će suditi kvartet: Mađar Tamas Kovacs Csatlos, Francuz Sebastian Dervieux, Nizozemac Rik Evers i Grk Nikolaos Boudramis.

Tko bude najbolji u Gružu zauzet će mjesto u skupini ‘C’ europske Lige prvaka u kojoj ga čekaju ogledi sa Zodiac CNA Barcelonetom, CN Marseilleom i Teva Vasasom. Jugaši vjeruju kako će to biti oni. Jugov trener Vjeko Kobešćak ima dobre karte u svojim rukama, ove godine osvajače medalja na najvećim natjecanjima (Tonija Popadića, Rina Burića, Mara Jokovića, Marka Žuvelu, Sergi Cabanasa, Filipa Kržića, zatim od mlađih Ivušu Burđeleza, Maura Prkoču, Vlaha Pavlića...)

Istu želju ima prije svega doprvak Crne Gore, koji se pojačao ovo ljeto (Aleksandar Ivović se vratio u matični klub). 

17. rujan 2024 11:56