StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA DO 17 GODINA

Lana Korać, Nina Jazvin i Nika Alamat dobro namučile favorita Europskog prvenstva!

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2023. - 17:29

Nikad poraz nije dobar, ali do jučer se gubilo sa ‘sto‘ razlike, a sad sa svega pet. Još u izvješću s utakmice stoji kako je Hrvatska većim dijelom bila ravnopravan suparnik, a igrala je protiv Italije, koja je i dalje svjetski vrh.

Italija – Hrvatska 10:5 na startu Europskog prvenstva za vaterpolistice do 17 godina, koje se igra u turskoj Manisi. Hrvatska je danas u TOP 8, u prvoj jakosnoj skupini, ali se ne možemo oteti dojmu kako je skupina ‘A‘ dosta jača od druge, ‘B‘ skupine. Naime, dva preostala suparnika našim vaterpolisticama u skupini su Španjolska i Mađarska, a u drugoj skupini su Grčka, Francuska, Izrael i Nizozemska.

Španjolke su suparnik Hrvatske u ponedjeljak, 31. srpnja, a protiv Mađarica igraju u utorak, 1. kolovoza. Potom ih čeka razigravanje s reprezentacijama iz drugog razreda, a u skupinama C i D su Malta, Rumunjska, Slovačka i Švicarska odnosno Velika Britanija, Ukrajina, Irska, Srbija i domaćin, Turska.

U kapici Hrvatske su i Jugašice. Ne ide bez njih. U Turskoj su Lana Korać, Nina Jazvin i Nika Alamat. Bez njih tri se ne može. Protiv Italije Korać je podijelila minutažu među vratnicama, Jazvin je zarađivala isključenja, a Alamat je postigla jedan pogodak.

04. svibanj 2024 07:48