StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA KADETE Jugaši dobili Medvjede na zagrebačkoj Šalati

9. kolovoza 2019. - 00:12
Savladali su kadeti Jug Croatia osiguranja vršnjake Medveščaka na zagrebačkoj Šalati na startu završnog turnira Kupa Hrvatske s 11:7 (3:1, 2:1, 5:4, 1:1). Zvonimir Miloglav s tri pogotka bio je prvi strijelac sastava trenera Aljoše Lončarića u kojem se sedam igrača upisalo u strijelce. Po dva pogotka postigli su Marko Glavinić i Vlaho Pavlić, a po jedan Bruno Bobić, Ivuša Burđelez, Marko Piplica i Jure Jarak.

Branio je Nikša Brzica te zaustavio šest udaraca Medveščaka u okvir gola. Još su igrali: Mauro Prkoča, Stjepan Brajović, Lukša Čagalj, Davor Paviša, Nikola Balić i Nikola Bjelopera. Jugaši su u skupini 'B' u kojoj su još splitski Mornar BS i riječko Primorje EB, koji su im suparnici u petak, 9. kolovoza, drugog dana turnira, koji završava u nedjelju, 11. kolovoza. U drugoj utakmici 1. kola skupine 'B' riječki sastav je nadigrao Mornara BS sa čak 17:4.

U skupini 'A' pobjede u 1. kolu ostvarili su splitski Jadran, koji je sa 14:5 dobio šibenski Solaris, dok je zagrebačka Mladost s 10:7 savladala OVK POŠK. Prvo mjesto u skupini vodi izravo u polufinale, drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za mjesto među četiri najbolja.

Podsjetnik, kadeti Jug CO su aktualni državni doprvaci. Uspjeh su ostvarili u siječnju ove godine na završnom turniru prvenstva Hrvatske u Rijeci gdje je domaćin, Primorje EB, osvojio naslov prvaka, a splitski Jadran bio treći.
26. travanj 2024 10:00