StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA NADE

Kraj četvrtfinalnih skupina, Kapekaši protiv aktualnog prvaka za finale, novi nastupi Jug Adriatic osiguranja i Gusara

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2024. - 13:34

Početak utakmice koji je odlučivao tko će s prve, a tko s druge pozicije ući u polufinale Kupa Hrvatske za nade nije bio dobar za KPK. Mornar je bolje složio sedmorke za prve dvije četvrtine, u prvoj ostvario pet pogodaka viška, a u drugoj, u kojoj nisu igrali oni iz prve četvrtine, obranio je tu prednost. U nastavku, kad se moglo računati na najbolje, kad treneri nisu morali voditi računa, tko je igrao u ovoj, ne može u idućoj četvrtini, bilo je četiri razlike za male Kapekaše. Međutim, nedostajao im je još jedan pogodak u mreži Mornara za izbjeći poraz, te je tako prekinut niz sastava trenera Lovora Lozice i Damira Stipanovića, koji je dobio sve četiri prethodne utakmice u Vukovaru. 

Međutim, zahvaljujući tim pobjedama KPK je i prije ogleda s Mornarom osigurao polufinale iz druge četvrtfinalne skupine, borbu za medalju, a za prolaz u finale čeka ga večeras splitski Jadran, aktualni prvak, koji je bio pobjednik druge četvrtfinalne skupine u kojoj je na kraju druga bila zagrebačka Mladost, treći Medveščak, a četvrto Primorje EB.

Josip Skokandić sa 6 pogodaka bio je prvi strijelac KPK u 9:10 porazu od Mornara čiju su mrežu po jednom tresli Florent Gaxherri, Nedo Poša i Igor Favro. Još su igrali Luka Timur Seinpaal, Marko Maksimović, David Remić, Klara Granić, Lovre Risteski, Rudi Kriletić, Joško Krstulović, Špiro Batistić, Toni Šeparović i Ivan Blitvić.

Dakle, u drugoj skupini četvrtfinala prvi Mornar, drugi KPK, a u odluci tko će u njoj biti treći, a tko četvrti, Jug Adriatic osiguranje je poražen od Solarisa 8:15 (Maroje Šabadin, Toni Filippi i Jakov Njirić su postigli po dva, a Petar Kadijević Đivo Kitin po jedan pogodak, pod vodstvom Iva Begovića još su igrali Antun Ivanković, Maroje Dabelić, Marin Klinac, Kristijan Hrnić, Andrija Kuzman, Juraj Martić i Toma Begu). Solaris i Jug Adriatic osiguranje će u posljednjem trećem dijelu Kupa Hrvatske razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta. Jugaši igraju protiv Medveščaka, a Solarisa čeka Primorje EB.

Gusar iz Mlina, treći sastav iz Dubrovačko-neretvanske županije na završnici Kupa Hrvatske za nade, nakon što je bio posljednji, četvrti u skupini ‘B’ prvog dijela natjecanja izgubivši sve tri utakmice, igra za poredak od 13. do 17. mjesta, a tu je dobio i drugu utakmicu. Jučer je Gusar u 1. kolu svladao Osijek, sad je u 2. kolu bio bolji od Vukovara sa 16:6 (Jakov Butigan pet pogodaka, Leo Savinović četiri, Matija Butigan i Nikola Kukrika po tri, te jedan Matej Ivanović. Pod vodstvom Tvrtka Hercega još su igrali Mauro Linares Hoyos, Maroje Erceg, Ivano Erceg, Petar Kristović, Niko Arbanasin, Petar Handabaka, Karlo Stjepčević, Ivan Mišić i Petar Račić). 

Gusar do kraja Kupa Hrvatske u Vukovaru igra još sa Zadrom 1952., te protiv OVK Split. 

 

24. rujan 2024 05:23