StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE NADE

Kapekaški Skok(andić) na prvo mjesto uoči zadnjeg kola, i Cavtat na pobjedničkom postolju!

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2023. - 22:17

Kakav dan za oba predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije  na završnom turniru Kupa Hrvatske za mlađe nade, koji se igra u Korčuli. I KPK, i Cavtat su dobili sve tri utakmice, te su oba sastava osigurala pobjedničko postolje. KPK će biti prvi ili drugi, a Cavtat je treći. Njegova je bronca. 

Domaćin je uoči zadnjeg kola preuzeo vrh. Uspio je to s tri pobjede u kojima je bio bolji sa 46 pogodaka razlike, a kako splitski Jadran, s kojim dijeli vrh (četiri pobjede i jedan remi, 13 bodova), nije bio tako uvjerljiv, sastav trenera Lovora Lozice ima 12 pogodaka viška u odnosu na splitsku momčad. U nedjelju, 10. rujna, igra se zadnje kolo. Kad KPK bude igrao sa Solarisom, znat će rezultat utakmice između splitskog Jadrana i riječkog Primorja EB.

Međusobni ogled KPK i Jadrana završio je u 3. kolu bez pobjednika, 4:4. KPK je imao u tom trenutku pobjedu i taj neodlučan rezultat (slobodan u 2. kolu), te pogodak razliku plus dva. Jadran je pak u prva dva dana odigrao utakmicu više, a u prve dvije utakmice koje je dobio ostvario je pogodak razliku plus 14.

I onda, u 4. kolu, prvom kolu trećeg dana turnira: Mladost – KPK 6:24, dok je Jadran bio slobodan. Zatim u 5. kolu KPK – Galeb 17:1, a Jadran – Mladost 14:3, te u 6. kolu KPK – Primorje EB 14:2, a Jadran – Galeb 14:3. Josip Skokandić je za KPK postigao 15 pogodaka protiv Mladosti, zatim 8 protiv Galeba te 9 protiv Primorja EB. Prije toga sva četiri u 4:4 remiju protiv Jadrana, te 7 pogodaka u pobjedi 11:9 protiv Cavtata na startu. Ukupno 43 pogotka u pet utakmica od ukupno 70 pogodaka Kapekaša!

image

Josip Skokandić i Luka Timur Seinpaal protiv Cavtata u 1. kolu turnira

Tonči Vlašić/

Cavtat je zaključio posao u Korčuli. Naime, slobodan je u zadnjem, 7. kolu. U prva dva kola doživio je dva poraza, KPK 9:11 i Jadran 2:8, a zatim je dobio preostala četiri suparnika. Redom, momčad trenera Andija Drobca je bila bolja od Mladosti 11:4, a danas od Galeba 15:3, Primorja 8:5 i Solarisa 8:7, te slavi novi uspjeh. U Cavtat stiže nova medalja.

Slave i Kapekaši. Osigurali su srebro, u zadnjem kolu love zlato, naslov pobjednika Kupa Hrvatske!

04. svibanj 2024 17:13