StoryEditorOCM

Kadetkinje Juga prvakinje Hrvatske kolo prije kraja, Nina Jazvin priča za sebe - 7, 8 pa 10!

Piše Tonči Vlašić
3. prosinca 2022. - 19:06

Gotovo je, gotovo – kadetkinje Juga su prvakinje Hrvatske. Kolo prije kraja je jasno kako je za druge kasno. Zlato ide u Gruž. To se ne može promijeniti. Tri utakmice, tri uvjerljive pobjede, ove subote su nadigrale prve pratitelje, prvo splitski Jadran, a zatim POŠK 1937., te će zadnje kolo protiv zagrebačke Mladosti biti tek formalnost.

Jugašice su u petak krenula s pobjedom protiv Murse 13:3, bile slobodne u 2. kolu, a danas 15:3 protiv Jadrana, a zatim u derbiju, ogledu dvije ekipe bez izgubljenog boda, 22:11 su nadigrale POŠK 1937.

Nina Jazvin je priča za sebe. Protiv Murse sedam pogodaka, i kad misliš da ne može bolje, prevariš se. Protiv splitskog Jadrana je postigla jedan više, osam. Tad je Lući Mojaš tri puta poslala loptu u mrežu Jadrana, Nea Matičević dva puta, a po jednom Dora Matičević i Mara Moretti.

Protiv POŠK-a 1937. opet ista priča. Kad miliš da ne može bolje, prevariš se. Nina Jazvin dva pogotka više nego protiv Jadrana – deset! Luči Mojaš pet, Laura Nedić četiri, Iskra Antunović dva, te Nea Matičević jedan.

Naravno, ne može bez ostalih. Pod vodstvom trenera Siniše Zonića i Martine Nadilo zlato su zaslužile i Ema Hanza, Nina Arbulić, Josipa Beatović, Andrea Stjepović, Ivona Vlašić, Lea Saulačić i Mia Favro.

image

Siniša Zonić, trener Juga

Tonči Vlašić

Nastavlja tako Jug u mlađim uzrastima nizati uspjehe. I prošle godine kadetkinje najbolje. Tad se igralo u Gružu, a sad na Savi. Godinama prije toga ništa. Krenuo je ispočetka. Radio puno. Kako? Odlično!

26. travanj 2024 17:00