StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

JUGAŠI PRVI POLUFINALISTI 16-godišnji Ivuša Burđelez, mlađi junior, debi za prvu momčad okrunio pogotkom!

Piše Tonči Vlašić
14. travnja 2021. - 13:37

Opet je jugov trener Vjeko Kobešćak odmarao Lorena Fatovića, i ne samo njega. Slobodno su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, koja je odigrana točno 17 sati nakon završetka prve, koja se također igrala u Gružu, a koja je završila sa čak 18 razlike za Juga (23:5), dobili i Luka Lončar, zatim kapetan Xavi Garcia i Alex Papanastasiou.

Paulo Obradović, koji je otvorio drugu utakmicu pogotkom, bio je u ulozi Jugovog kapetana. Ivuša Burđelez, mlađi junior, 2005. godište, upisao je debi za prvu momčad, te ga je 16-godišnjak okrunio pogotkom. Pogodio je za vodstvo 12:5 u posljednjoj četvrtini.

Jugaši su prvi izborili polufinale. Očekivano, i očekivano uvjerljivo, Kad se zbroje obje utakmice - 38:11 za branitelja naslova, koji se sad okreće nastupu u europskoj Ligi prvaka. Čekaju ga od ponedjeljka do srijede, od 19. do 21. travnja, u Italiji, u Ostiji, posljednje tri utakmice u skupini. Redom - Olympiacos, Ortigia i PRO Recco.

Plasman na završni turnir najelitnijeg europskog klupskog natjecanja već je osigurao. Pitanje je samo s koje će pozicije ići u Beograd na Final 8. Dan nakon što završi skupina 'A' u Ostiji, u Budimpešti će se zaključiti i druga skupina, te će Jugaši doznati protiv koga će igrati u četvrtfinalu završnog turnira, te tko ih čeka, ako budu uspješni, u polufinalu...

Što se tiče polufinala domaćeg prvenstva znaju kako će na pobjednika Primorje EB - Solaris

image
Jug Adriatic osiguranje - OVK POŠK 15:6
Tonči Vlašić
image
Jug Adriatic osiguranje - OVK POŠK 15:6 (Ivuša Burđelez, bijela kapica)
Tonči Vlašić

ČETVRTFINALE / UZVRAT Jug AO - OVK POŠK 15:6

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Bez gledatelja. Suci: Vlaho Radičević i Vlaho Ljubić, delegat: Luko Vuletić (svi iz Dubrovnika).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Obert (1), Kolak (3), Ljepava  (1), Kržić (2), Bjelopera, Tomasović, Merkulov (1), Burđelez (1), Žuvela (1), Benić (2), Obradović (2), A. Vukojević (6 obrana), I. Vukojević (1). Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćni treneri: Đani Pecotić i Miho Bobić.

OVK POŠK: Jurić (8 obrana), Tiozzo (1), Kapović, Buzov (1), Milas, Bućan, Kaurloto, Elez (1), Jakaša, Ostojić, Borovčić Kurir (1), Tonković (2). Trener: Mirsad Zajmović, pomoćni trener: Siniša Školneković.

Igrač više: Jug AO 7/10, OVK POŠK 2/6

Peterci: Jug AO 1/1

Četvrtine: 3:2, 5:1, 3:2, 4:1.

image
Jug Adriatic osiguranje - OVK POŠK 15:6
Tonči Vlašić

Jug AO (1)  je s 38:11 svladao OVK POŠK (8), te će u polufinalu na boljeg iz ogleda Primorje EB (4) - Solaris (5), dok su preostala dva četvrtfinalna para HAVK Mladost (2) - Medveščak (7) i Jadran Split (3) - Mornar BS (6).

19. travanj 2024 04:07