StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Jugaši propustili druženje s novinarima, ali ne i poslijepodnevni trening. Mogu li bez Fatovića iznenaditi Fatovića?

Piše Tonči Vlašić
30. svibnja 2023. - 20:54

Jugaši su kasnili. Išli su za Beograd zrakoplovom iz Tivta. Red letenja se nije držao reda. I Ferencvaros je imao istih problema. Budimpeštu nije napustio na vrijeme. Propustili su konferenciju za novinare na kojoj su bili predstavnici preostalih šest sudionika završnog turnira europske Lige prvaka, koji se od srijede, 31. svibnja, do subote, 3. lipnja, igra u Beogradu, iznjeli svoja razmišljanja.  

Tek nakon što je završeno druženje s novinarima, Jugaši su stigli do hotela Crowne Plaza Beograd. Tu su smješteni svi sudionici turnira. Poslijepodne, dan uoči početka Final 8, po dva sudionika su skupa odlazila na mjesto odluke o prvaku Europe. Prvo su trenirali Novi Beograd i Zodiac CNA Barceloneta, potom Jug Adriatic osiguranje i Olympiacos, koje su zamijenili PRO Recco i Vouliagmeni, a na kraju su svojih sat vremena imali AN Brescia i Ferencvaros.

image

Marko Žuvela, jugov reprezentativac

Tonči Vlašić/
image

Trening vaterpolista Jug Adriatic osiguranja u Beogradu

Tonči Vlašić/
image

Trening vaterpolista Jug Adriatic osiguranja u Beogradu

Tonči Vlašić/
image

Maro Balić i liječnik Marko Margaritoni

Tonči Vlašić/
image

Hrvoje Koljanin, pomoćni trener Jug Adriatic osiguranja

Tonči Vlašić/
image

Jugov šef struke Vjeko Kobešćak i trener vratara Maro Balić

Tonči Vlašić/
image

Trening vaterpolista Jug Adriatic osiguranja u Beogradu

Tonči Vlašić/

Svih osam sastava razmišlja samo o prvoj utakmici, četvrtfinalu. Jugaši su deveti put za redom sudionici završnog turnira. Prsti jedne ruke su dovoljni za pokazati koliko ih puta u ovom stoljeću nije bio u završnici, a od 2001. godine do danas su tri puta bili prvaci, te još četiri puta igrali finale.

Zadnjih godina im akcije u završnici ne stoje najbolje. U Beograd su stigli kao četvrti u svojoj skupini, uzeli su to posljednje mjesto u skupini ‘B‘ koje vodi na Final 8, a u četvrtfinalu ih čeka Zodiac CNA Barceloneta, najbolji španjolski sastav, koji je ostvario povijesni uspjeh – nikad prije nije osvojio skupinu. Ove jest.

Zanimljiv je taj ogled, kojim se otvara Final 8 (15.30 sati). Na klupi Barcelonete je Elvis Fatović, legendarni kapetan Juga čiji je sin Loren danas kapetan dubrovačkog sastava. Taj dvoboj će izostati jer je Loren slomio prst, te će u srijedu, 31. svibnja, na operaciju prsta. Potom ga čekaju dva mjeseca oporavka...

Ostali parovi četvrtfinala? Domaćin Novi Beograd igra protiv Olympiacosa (17 sati), AN Brescia protiv Vouliagmenija (18.30 sati), a PRO Recco, koji brani naslov protiv Ferencvarosa (20 sati).

Prva dva i zadnja dva para se ‘križaju‘ u polufinalu.

27. travanj 2024 02:12