StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE PH |

JUGAŠI POVELI U FINALNOJ SERIJI Kobešćak: ‘Treba svesti Mladost na 10, 11 pogodaka, 13 je previše‘, Bajić: ‘Kad se sve zbroji, zasluženo Jug‘

Piše Tonči Vlašić
18. srpnja 2020. - 20:58
Jugaši su imali plus pet već u drugoj četvrtini (7:2), a na kraju su morali peterce pucati za pet da pobjedom započnu finalnu seriju u kojoj brane naslov prvaka Hrvatske, te žele doći do petog uzastopnog trofeja, a ukupno šesnaestog. Mladost pak priželjkuje jedanaesti naslov, a čeka ga od 2008. godine. 

- Prije tri dana smo doživjeli težak poraz od Mladosti u finalu Regionalne lige, izgubili trofej, te je bilo teško ući u prvu utakmicu finalne serije za prvaka. Unatoč tome otvorili smo je sjajno, ali pali nakon toga. Puno toga nije štimalo u našoj igri u nastavku. Naravno, treba istaknuti kako je Mladost opet pokazala širinu. Diže se, te pokazuje nova oružja. Uspjela je nadoknaditi pet pogodaka zaostatka. Na kraju su odlučivali peterci, a to je lutrija u kojoj smo mi imali malo više sreće. Da je sreća otišla na stranu Mladosti, tad bi puno toga bilo na njezinoj strani u finalnoj seriji na tri pobjede – istaknuo je Jugov strateg Vjeko Kobešćak.

Prva serija peterca je odlučila. Toni Popadić, Jugov vratar, zaustavio je udarac Luke Bukića. Svih pet Jugaša je bilo precizno (Paulo Obradović, Alex Papanastasiou, Loren Fatović, Hrvoje Benić i kapetan Xavi Garcia).

- Neću spominjati imena, ali bili smo nesigurni u nastavku utakmice. Primamo previše pogodaka. U finalu Regionalne lige Mladost nam je postigla 15 pogodaka, sad 13, i to je previše pogodaka. To treba svesti na 10, najviše 11 pogodaka. Nama nedostaje širine. Greške mladih igrača nas na ovakvim utakmicama skupo koštaju, ali to je škola za njih, a od njih se očekuje da već iduće sezone preuzmu ulogu. Vidjeli ste, vrijeme čini svoje. Dolaze mladi. Mladost ima generaciju rođenih 1994. i 1995., te malo mlađih, koji ulaze u zlatne godine. Naši stariji igrači moraju pomoći našim mlađim igračima. Oni su puno učinili za klub u proteklih tko zna koliko godina. Možda je u ovom trenutku i glad za trofejima više na strani Mladosti – dodao je Kobešćak.

Jugaši su utakmicu otvorili vodstvom 2:0. Mladost je izjednačila na 2:2 nakon čega je 'pukla' petarda - 7:2 za Jug. Mladost se iz minusa iščupala pogotcima Konstantina Kharkova i Alexandera Bowena, izjednačila je 40 sekundi prije kraja pogotkom Amerikanca na 13:13 te izborila peterce. Imala je 15 sekundi za zadnji napad, ali Lovre Miloš nije uspio pogoditi.

- Pokazali smo karakter. Vratili smo se nakon pet pogodaka zaostatka uz dodatak kako smo ostali rano bez dva ključna igrača, Miloš Ćuk je treću osobnu zaradio krajem druge četvrtine, a Cosmin Radu isključen s pravom zamjene početkom treće. Ušli smo prenervozno u utakmici. Nismo je otvorili na najbolji mogući način. Potrošili smo se psihički i fizički za povratak. Svaka čast igračima, koji su zamijenili Radua, Ćuka. Na kraju treba reći kako sreća prati hrabre, a hrabriji je bio Jug, čvršći, te kad se pogleda cijela utakmica, Jug je zasluženo pobijedio. Čestitam Jugu – istaknuo je Zoran Bajić, trener Mladosti uz dodatak:

- Ovo su dva fantastična suparnika. Svaka utakmica priča svoje priče. Vjerujem kako ćemo i u Zagrebu opet gledati sjajnu utakmicu.

FINALNA SERIJA ZA PRVAKA HRVATSKE 2020. Prva utakmica, subota, 18. srpnja, Dubrovnik: Jug AO – HAVK Mladost 18:16 (1:0) , druga utakmica, srijeda, 22. srpnja, 18.45 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug AO, treća utakmica, subota, 25. srpnja, 20 sati, Dubrovnik: Jug AO – HAVK Mladost, eventualna četvrta utakmica, srijeda, 29. srpnja, 20 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug AO, eventualna peta utakmica, nedjelja, 2. kolovoza, 20 sati, Dubrovnik: Jug AO – HAVK Mladost.
26. travanj 2024 08:31