StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKI DERBI U REGIONALNOJ LIGI

Jugaši pokvarili rođendan Lorenu Fatoviću, Gruž donosi dva boda iz Poljuda

Piše Tonči Vlašić
16. studenog 2023. - 22:12

Jadran (ST) - Jug AO 11:11/nakon peteraca 12:14

SPLIT Bazen Poljud. Suci: Dragan Štampalija i Tomislav Copić, delegate: Milivoj Bebić i Luko Vuletić.

JADRAN SPLIT: Anić (6 obrana), Čagalj (1), Marinić Kragić, Biljaka (1), Butić, Pejković, Bukić (3), Kharkov, Radović (3), Vrlić, Fatović (3), Dužević, Čelar, Radan. Trener: Jure Marelja.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (13 obrana), Prkoča, Djerković (1), Lazić (1), Joković, I. Vukojević, Daube, Cabanas (2), Kržić, Burić (5), Grgurević, Žuvela (1), Jurišić, Mozara (1). Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: Jadran (ST) 4/14, Jug AO 5/12

Peterci: Jadran (ST) 1/1, Jug AO 1/2

Četvrtina: 2:2, 2:4, 3:1, 4:4 - peterci 1:3

Loren Fatović je rođen 16. sudenog 1996. godine, danas mu je 27, a na rođendan mu je stigao njegov Jug Adriatic osiguranje. U prvom ogledu u Gružu nema tko ga nije htio ‘ubit‘, zabio je sa zvukom sirene za pobjedu splitskog Jadrana protiv svog matičnog kluba, u prvoj utakmici u karijeri u kojoj je bio na ‘krivoj‘ strani. Zatim je vruće glave, ‘lud‘ od sreće, pokazao jugovim navijačima da šute, stavio prst na usta...

Ali, odmah nakon što je izašao iz vode, dotrčao je do novinarskih mjesta kako bi se putem medija ispričao. 

I sad uoči ‘uzvratne‘ utakmice u Regionalnoj ligi, kad se već poklopilo da se igra 16. studenog, jedno pitanje je bilo: Hoće li Jugaši pokvariti rođendan svom dojučerašnjem kapetanu? 

Plus, ogled dvije najbolje hrvatske momčadi bio je zanimljiv i zbog prvog nastupa Rina Burića u Poljudu protv Jadrana s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske, te bio MVP finala. Rino je dijete Mornara. Plus, Matias Biljaka. U ljeto 2022. godine je iz Mladosti stigao u Juga, u ljeto 2023. iz Juga u splitski Jadran. 

DERBI OD 1. DO 32. MINUTE

Fatović je ovaj put prvi pogodio, 2. minuta – 1:0 s lijevog vanjskog. Drugi dvoboj, kad je Jadran ima igrača više, Fatović je uplivao na stativi, ali brani Popadić. Potom prvi igrač više za Juga, ali nema pogotka. Trese se okvir gola. Nema ni na drugoj strani – nova obrana Popadića. Jadran je imao igrača više. Pokušao je Čagalj. Jug je svog drugog igrača više iskoristio, te je izjednačio na 1:1 (6. minuta, Lazić iz mrtvog kuta, s lijeve strane, dijagonala).

Popadić je obrani Fatoviću, koji je isključen u plivanju natrag. Jug vodi 2:1. Cabanas ušao na drugu stativu, ostao sam te zakucao loptu iza leđa Anića koju mu je dodao Mozara. Jadran je izjednačio pogotkom Bijake sa stative na dodavanje Kharkova.

Druga četvrtina? Prvi pogodak dočekali smo nakon 4 minute  2 sekunde igre. Jugaši su imali igrača više, isključen je bio Bukić, Daube je uposlio Cabanasa na prvoj stativi – 2:3. Nakon što se obranio, Jug je izborio igrača više, a pogodio je za 2:4 Djeković s druge stative, ostao sam.

Nakon kontra prekršaja Grgurevića, Fatović, koji je zaostao, dobio je priliku jedan na jedan s Popadićem, te pogodio za 3:4. Jadran nije iskoristio igrača više, nakon toga polu kontra Juga, Mozara je strijelac za 3:5. Bukić s lijeve strane, zakasnio je blok Juga – 4:5. Žuvela pogađa gotovo s centra nakon prekršaja, sa zvukom sirene – 4:6. Jadran u prvom poluvremenu 0/7 igrača više, dok je Jug imao isto broj igrača više, a postigao je tri pogotka. Anić je imao 3 obrane, a Popadić 9.

image

Jadran Split - Jug Adriatic osiguranje

Tom Dubravec/Cropix

Treća četvrtina? Kao i u prvoj četvrtini, prvo je pogodio Jadran, i to Bukić sa srednjeg vanjskog – 5:6. Nakon toga prvo Jug nije iskoristio igrača više, a zatim ni Jadran. Burić vraća Juga na dva razlike – 5:7. Nakon što je Jadran nije iskoristio još jednog igrača više, Ivan Vukojević je zaradio peterac, ali Joković nije pogodio, točnije, Anić brani. Jadran je preko Radovića u 21. minuti došao na pogodak zaostatka – 6:7. Ni devetog igrača više, 22. minuta, Jadran nije iskoristio. Zatim je isključen s pravom zamjene, minute i 26 do kraja treće, Jugaš Lazić, potom i Vukojević, te je Jadran s dva igrača više stigao do pogotka – 7:7 (Radović). Zatim je Jug imao dva igrača više, ali Žuvela nije uspio.

Četvrta četvrtina? Kontra prekršaj Jugaša, u plivanju natrag isključen je Cabanas, a to koristi Bukić – 8:7. Potom opet kontra prekršaj Jugaša, Dužević je izborio peterac, koji je realizirao Radović – 9:7. Niz Jadrana od četiri pogotka prekinuo je Burić 6 minuta i 2 sekunde prije kraja utakmice. Nakon što je Radović zatresao okvir gola, a šut Marinića Kragića završio u bloku, igrač više za Juga. Opet Burić, opet sa srednjeg – 9:9 (četiri minute i 51 sekunda do kraja). Jadran potom koristi igrača više – treći pogodak Fatovića za novo vodstvo Jadrana (10:9), ali opet Burić na drugoj strani, s igrače više pogađa, s lijevog vanjskog – 10:10 (tri minute i 53 sekunde do kraja). Igrač više za Jadran, Butić za Čaglja na stativi – 11:10 (tri minute i 16 do kraja). Potom peterac za Jug, izborio ga je Djerković – Burić pogađa 11:11 (Burićev peti pogodak u nizu). Jadran niie iskoristio igrača više, nije ni Jug. Potom Jadran ne koristi igrača više, Popadić skida udarac Bukića. Jug zatim ne koristi napad, Kržić je pogodio okvir gola. Jadran je zatražio minutu odmora kad je do kraja ostala 21 sekunda. Nije uspio doći do pobjede. Potom peterci, tko će osvojiti dva boda?

image

Vjeko Kobešćak, trener Jug AO

Tom Dubravec/Cropix

PETERCI

Prva serija: 0:0 Marinić Kragić (greda), 0:1 Žuvela, druga serija: 1:1 Radović, 1:2 Joković, treća serija: 1:2 Fatović (greda), 1:3 Burić, četvrta serija: 1:3 Bukić (obrana Popadić)

Dva boda Jugašima, jedan Jadranu. Popadić, pogotovo u početku, odličan na vratima, pamtit će se kako je Burić nanizao pet pogodaka u završnici, te pogodio i peterac u odluci o pobjedniku. Njih dvojica najbolji u sastavu Vjeka Kobešćaka. Utakmica tvrda, puno kontakta...

Vrlo brzo je završnica Kupa Hrvatske, u Zadru se 1. i 2. prosinca odlučuje o prvom domaćem trofeju ove sezone. 

SKUPINA ‘A‘ 

Rezultati, prvi dio: Jug AO - Jadran (ST) 11:12, Jadran (ST) - Jadran (HN) 15:14, Jadran (HN) - Jug AO 8:9, drugi dio: Jug AO - Jadran (HN) 13:12, Jadran (ST) - Jug AO 11:11/nakon peteraca 12:14

Poredak: 1. Jug AO 8 bodova/4 utakmice, 2. Jadran (ST) 7 bodova/3 utakmice, 3. Jadran (HN) bez boda/3 utakmice. 

Još imaju igrati Jadran (HN) - Jadran (ST). Zatim se najbolji iz skupine ‘A‘ sastaju s najboljim sastavima skupine ‘B‘ (klubovi iz Srbije). Tko bude imao najviše bodova, taj je pobjednik. Nema ove sezone završnog turnira. 

05. svibanj 2024 08:24