StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKI KUP HRVATSKE

Jugaši očitali lekciju aktualnom doprvaku, uzvratili mu za poraz u skupini, te izborili finale!

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2024. - 20:24

HAVK Mladost – Jug AO 7:11

ZADAR Bazen na Višnjiku. Suci: Nenad Periš (Split) i Filip Tošić (Šibenik). Delegat: Luko Vuletić (Dubrovnik).

HAVK MLADOST: Jakov Ćosić, Petar Erenda, Amar Frajković (2), Luka Palavra, Dominik Obuljen, Jan Bušić (1), Vito Branković (2), Fabio Jakuš, Fran Dobrić, Niko Šošić, Marko Barišić, Bartul Bučević (2), Petar Radman (8 obrana), Matej Šorić. Trener: Hrvoje Hrestak.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Luka Ljepava, Ivor Miljan Popović, Ante Jerković (1), Ivano Vlahović, Bruno Đuho, Mateo Benussi, Petar Kulaš, Luka Eterović, Maro Šušić (5), Stjepan Brajović, Bruno Bobić, Vlaho Pavlić (5), Antoan Špilar (9 obrana), Luka Ćurlin. Trener: Đani Pecotić.

Igrač više: HAVK Mladost 3/7, Jug AO 2/6

Peterci: HAVK Mladost -, Jug AO 2/2

Četvrtine: 0:4, 1:2, 3:2, 3:3

Otvorio je Jug Adriatic osiguranje polufinale Kupa Hrvatske vodstvom 5:0, i na kraju druge četvrtine je imao pet pogodaka viška (6:1). U nastavku utakmice zagrebačka Mladost je zaigrala na sve ili ništa, ali aktualnom doprvaku Hrvatske momčad trenera Đanija Pecotića nije dozvolila preokret, što više, početkom zadnje četvrtine je vodila sa sedam razlike (11:4), te joj je tako uzvratila za poraz u skupini.

Srijeda je bila baš uspješna za jugove juniore, i to nakon što su dan prije prvo izgubili od Mladosti s 7:8, a nakon toga u zadnjem kolu u skupini ‘A’ i od splitskog Jadrana s 13:16, ali zahvaljujući startnom uspjehu protiv Medveščaka 11:9 su i dalje bili u igri za visok plasman.

Prva utakmica ove srijede je bila ‘biti ili ne biti’, nakon nje nije bilo popravnog. Poraz ih je vodio u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, a suparnik im je bio domaćin, Zadar 1952., koji je u svojoj ‘B’ skupini izgubio samo od splitskog Mornara, aktualnog prvaka Hrvatske, a dobio riječko Primorje Erste banka, koje je u prvenstvu bilo treće (dobilo za broncu Jugaše), te Solaris. Međutim, nakon što su poslije vodstva Zadrana 1:2 napravili seriju 3:0, Jugaši više nisu ispuštali vodstvo. Na kraju su slavili s 15:9.

Sad protiv Mladosti nakon 5:0 i 6:1 imali su u nastavku vodstvo 7:2, zadnju četvrtinu dočekali s prednošću 8:4, a u zadnjoj s već spomenutih sedam razlike. Maro Šušić i Vlaho Pavlić po pet pogodaka, Antoan Špilar devet obrana... Jugova obrana za pet. Prvi pogodak je primila nakon 13 minuta i 28 sekundi igre. 

Jugaši su u finalu Kupa Hrvatske. Suparnika će im biti Mornar, koji je u splitskom polufinalu s 13:11 dobio Jadran. Finale se u Zadru igra u četvrtak, 23. svibnja, u 13 sati.

14. lipanj 2024 17:36