StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/KUP HRVATSKE

Jugaši doznali suparnike u Kupu

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
11. listopada 2016. - 22:50

Jugaši će u novoj sezoni prvo u obranu Kupa Hrvatske. Što trebaju napraviti kako bi u tome uspjeli, to se dobro zna: prvo trebaju biti među dva najbolja u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a potom ostvariti dvije pobjede na završnom turniru, Final fouru.
Ždrijebom je određeno kako će im suparnici u kvalifikacijama 'A' skupini biti zagrebačka Mladost, OVK POŠK, Medveščak i Marsonia, dok su u drugoj, 'B' skupini Primorje EB, Mornar BS, splitski Jadran i Solaris.

Zbog nastupa Jugaša početkom prosinca u europskom Superkupu kvalifikacijski turnir skupine 'A' igrat će se od 11. do 13. studenog, dok će se turnir skupine 'B' igrati od 2. do 4. prosinca. Tko će biti domaćin turnira skupine 'A', a tko turnira skupine 'B', još nije određeno, kao što će se nakadno odraditi i tko je domaćin završnog turnira gdje će se u polufinalu ogledati pobjednik skupine 'A' protiv drugoplasiranog iz skupine 'B' te drugoplasirani iz skupine 'A' protiv pobjednika skupine 'B'.

Prošle sezone su Jug CO je prekinuo niz neuspjeha u Kupu Hrvatske te je nakon 2009. godine ponovno podigao pobjednički pokal. Unatoč činjenici kako je pet sezona gledao kako suparnici slave (prvo dva puta Mladost, 2010. i 2011., a potom tri puta Primorje EB 2012., 2013. i 2014.), Jug CO je i bez osvojenog kupa prošle godine najuspješniji klub natjecanja.

Ukupno jedanaest puta Jug CO je osvojio naslov pobjednika Kupa Hrvatske, zagrebačka Mladost osam puta, Primorje EB četiri te jednom OVK POŠK, i to pod imenom Splitska banka.

26. travanj 2024 16:22