StoryEditorOCM
VaterpoloDRŽAVNO PH

JUGAŠI DOBILI ŽUPANIJSKI DERBI I OSIGURALI POLUFINALE Korčulani i dalje u igri za prolaz dalje!

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2020. - 12:34
Jugaši su na startu dobili Primorje EB, a u 2. kolu nadigrali KPK u skupini 'A' završnog turnira mlađe juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se igra u Splitu. Sve je bilo jasno već u prvom dijelu utakmice – tko će slaviti u županijskom ogledu. Jugaši su dobili prvu četvrtinu sa 6:2, a drugu sa 6:0, i tu je priči bio kraj. Na kraju 18:10 za momčad trenera Miha Bobića.

Vlaho Pavlić
i Patrik Kolak su postigli po 3 pogotka, Ivuša Burđelez,  Antonio Zadro, Šime Šimunović i Toni Mozara po dva, a po jedan Ivan Begić, Dominik Lončarić, Josip Tolja i Dominik Dumančić. Domagoj Čale je bio prvi strijelac KPK s tri pogotka, Roko Krkeljaš i Marin Čumbelić po dva, te po jedan Marijan Duhović, Karlo Jurić i Danijel Caktaš.

Kako je u drugoj utakmici kola Primorje EB dobilo Mornar BS, Jugaši su kolo prije kraja, Mornar BS im je suparnik u 3. kolu, osigurali prvo mjesto u skupini, te plasman u polufinale, dok KPK, koji igra protiv Primorja EB u 3. kolu. Korčulani su na startu odigrali 11:11 protiv Mornara BS, te pobjedom protiv riječkog sastava osiguravaju nastup u razigravanju za polufinale, bit će drugi te će s trećim iz skupine 'B' igrati za plasman u polufinale. Ukoliko ne budu bolji od Primorja EB tad mogu biti treći, a hoće li, ovisit će o rezultatu utakmice Jug AO – Mornar BS.

U drugoj skupini su Zadar 1952., zagrebačka Mladost, OVK POŠK i splitski Jadran
19. travanj 2024 20:10