StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE NADE

Jugaši do prve pobjede, petica Điva Kitina, Cavtat ostvario veliku pobjedu te mu se smiješi polufinale

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2024. - 17:42

Uspjeli su Jugaši doći do prvih bodova u skupini ‘B’ završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade, koji se igra na Savi. Nakon startnog poraza od Medveščaka s 1:10, bili su bolji od Solarisa s 8:6. Nakon 0:3 u prvoj četvrtini, dobili su drugu sa 6:0, a treću s 1:0. Đivo Kitin je postigao pet pogodaka, Juraj Martić, Petar Kraljević i Luka Vidaković po jedan, a još su pod vodstvom Iva Begovića igrali Hanan Hajdarović, Vito Vranješ, Jakov Bačić, Lovro Zvone, Dominik Kuzman, Jakov Prkačin, Edis Tunović, Andrija Kuzman, Toma Begu i Roko Matušić.

Potom je igrao Cavtat, koji je bio slobodan u 1. kolu jer je u skupini ‘B’ pet sastava, jedan manje nego u drugoj skupini, ‘A’, te svladao sa 7:6 Medveščak, aktualnog doprvaka. Ivo Dimnić je 27 sekundi prije kraja pogodio za pobjedu ekipe trenera Andija Drobca, koja je povela 1:0, potom gubila s 1:5, a tri minute i 6 sekundi prije kraja četvrte četvrtine povela sa 6:5.

Ivo Dimnić je postigao ukupno tri pogotka, kao i Nikša Lale, dok je jednom mrežu Medveščaka zatresao Baldo Miljas. Još su za Cavtat igrali Niko Milković, Jakov Rajčević, Niko Bošković, Sandro Dimnić, Maro Kušar, Luko Brautović, Ivan Pocrnja, Luka Hodson i Šimun Milić Doboš.

Medveščak, Cavtat, splitski Jadran i Jug Adriatic osiguranje imaju po 3 boda s tim što su Cavtat i Jadran odigrali jednu utakmicu, a Medveščak i Jug Adriatic osiguranje po dvije. Solaris je izgubio obje utakmice te je posljednji peti bez boda. Ove srijede, 17. srpnja, igraju se i utakmice 3. kola: Cavtat – Solarisa, te Jug Adriatic osiguranje – Jadran Split.  

U skupini ‘A’ Gusar je nakon poraza 4:9 od splitskog Mornara izgubio i od riječkog Primorja EB, i to s 1:15. Jedini pogodak je postigao Nikola Kukrika, a za sastav iz Župe dubrovačke su još pod vodstvom Tvrtka Hercega igrali Mauro Ivušić, Matej Ivanović, Maroje Erceg, Maks Nanić, Orsat Handabaka, Matija Butigan, Josip Tošić, Petar Kristović, Niko Arbanasin, Petar Handabaka, Karlo Stijepčević, Ivan Mišić i Petar Račić.

Gusar večeras igra protiv Mladosti, aktualnog prvaka i domaćina, koja ima svih 6 bodova, kao i Primorje EB. Treći je Mornar BS s 5 bodova, POŠK 1957. ima 1 bod, a Galeb MR i Gusar su bez boda.

Prva dva iz svake skupine idu u polufinale, treći i četvrti razigravaju za poredak od 5. do 8. mjesta, peti igraju za 9. mjesto, a posljednji, šesti iz skupine ‘A‘ zauzet će jedanaesto mjesto u ukupnom poretku. 

08. rujan 2024 02:57