StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Jedan bivši Jugaš, i jedan novi su na postolju, poraženi za broncu u nastavku postigao pogodak tek 2 sekunde prije kraja utakmice, i to je bio autogol

Piše Tonči Vlašić
29. srpnja 2023. - 07:27

Španjolska je osvojila broncu nakon srebra  i zlata na dva prethodna prvenstva (Gwangju 2019. i Budimpešta 2022. godine), a dok slave Felipe Perrone, bivši Jugaš i korčulanski zet, te njegovi suigrači među kojima je svaki put bio i novi član Jug Adriatic osiguranja, Sergi Cabanas, Srbija je praznih ruku. Zadnji put je na postolju bila 2017. u Budimpešti kad je osvojila broncu, a kad su naši u finalu svladali domaćina, Mađarsku.

Srbija nije uspjela iskoristiti sjajan dan svog vratara Branislava Mitrovića. Zakazala je u napadu. S igračem više. Postigla je samo dva pogotka iz deset situacija, i to je realizirala prva dva napada. Nakon toga osam put u ništa!

Loša realizacija igrača više koštala je Srbiju poraza u polufinalu protiv Grčke, sad za broncu protiv Španjolske, koja je također imala junaka među vratnicama. Eduardo Lorrio je skupio 13 obrana, te ponio trofej MVP utakmice. Španjolski izbornik David Martin je poslao Lorria na vrata umjesto Unai Aguirrea, tragičara u polufinalu protiv Mađarske. Pogodio je s tom odlukom. Španjolska je protiv Srbije iskoristila 3 od 6 situacija s igračem više. 

Srbija je vodila 5:4 krajem druge četvrtine, 5:5 je bio rezultat prvog poluvremena, a nekoliko sekundi prije kraja utakmice na semaforu je posalo 9:5 za Španjolsku. I da nije bilo autogola Perronea, nakon obrane Lorria se lopta odbila od njegove glave, te prešla zamišljenu gol crtu čitavim obujmom, Srbija bi bila bez pogotka u nastavku.

Alvaro Granados Strahinja Rašović su s tri pogotka bili prvi strijelci Španjolske odnosno Srbije. Perrone je dva puta tresao mrežu Srbije u utakmici za treće mjesto... Španjolska je tako osvojila devetu medalju u povijesti na SP-ima (tri zlata, četiri srebra i dvije bronce).

U 11 sati počinje finale Svjetskog prvenstva u Fukuoki: Grčka, koja ima tri bronce, igra svoje prvo finale, a Mađarska jedanaesti put igra za zlato. Tri finala je dobila, a sedam izgubila, plus ima jednu broncu.

27. travanj 2024 15:25