StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKI KUP NA SAVI

Jugaš MVP utakmice, Loren, Matias i Marko očitali lekciju svom treneru!

Piše Tonči Vlašić
9. ožujka 2023. - 22:16

Loren Fatović, Matias Biljaka i Marko Žuvela po jedan pogodak u 12:7 pobjedi protiv Francuske u 2. kolu turnira Svjetskog kupa, koji se igra na Savi do utorka, 11. ožujka. Hrvatska je ostvarila i drugu pobjedu. Na startu je bila bolja 16:14 od SAD-a, dok je Francuska, na čijoj je klupi jugov trener Vjeko Kobešćak kao pomoćnik, i dalje bez boda. U 1. kolu poražena je od Mađarske 10:6. 

image

Jugov trener Vjeko Kobešćak na klupi Francuske

Davor Pongracic/Cropix

Kvartet Jugaša je bio u kapici Hrvatske protiv Francuske. Toni Popadić je drugi vratar. Branio je Marko Bijač i obranio deset udaraca. Prvi strijelac je bio igrač splitskog Jadrana, Rino Burić, koji je postigao tri pogotka. Luka Bukić (Jadran Split) i Josip Vrlić (Radnički Kragujevac) postigli su po dva pogotka, a po jedan, osim trojice Jugaša, Jerko Marinić Kragić (Jadran Split) i Konstantin Kharkov (AN Brescia).

Biljaka je proglašen igračem utakmice. 

Više s ovom!

S prve dvije utakmice možemo sigurno biti zadovoljni. Čak s ovom protiv Francuske i više. Protiv Amerikanaca smo se još malo ‘hvatali’, a sad se vidi da je i još malo bolje. Nadam se da će iz utakmice u utakmicu i biti sve bolje - rekao je Loren Fatović.

U drugoj utakmice dana SAD – Japan 13:11.

Poredak: 1. Hrvatska 6 bodova/2 utakmice (28:21), 2. Italija 3 boda/1 utakmica (13:7), 3. Mađarska 3 boda/1 utakmica (10:6), 4. SAD 3 boda/2 utakmice (27:27), 5. Japan bez boda/2 utakmice (18:26), 6. Francuska bez boda/2 utakmice (13:22). 

U petak, 10. ožujka, igraju Mađarska – Italija, te Francuska – SAD. Hrvatska igra u subotu, 11. ožujka, protiv Italije (18.30 sati).  

PRAVAC LOS ANGELES

Sjedinjene Američke Države su domaćin završnog turnira, igrat će se u Los Angelesu, te imaju osiguran nastup u finalu, te će sa zagrebačkog turnira dvije najbolje reprezentacije od preostalih pet, a s turnira u Podgorici idu tri najbolje.

Na turniru u Podgorici su Srbija, Australija, Grčka, Španjolska, Gruzija i domaćin, Crna Gora.

19. travanj 2024 18:48