StoryEditorOCM
VaterpoloPOČELA JE VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

JOKOVIĆ I EKIPA PROJURILI KROZ POLJUD Jugaši idu po pobjedu u Igalo 

8. listopada 2019. - 10:47
Olympiacos je sa 17:8 slavio u Splitu protiv domaćeg Jadrana. Župljanin Maro Joković, koji je ovo ljeto napustio Gruž te otišao u Pirej, postigao je za grčkog prvaka, pobjednika grčkog kupa i osvajača grčkog Superkupa, te doprvaka Europe, tri pogotka. Utakmicom u splitskom Poljudu počela je nova sezona vaterpolske Lige prvaka. Splitski Jadran i Olympiacos su sudionici 'A' skupine u kojoj je i Jug Adriatic osiguranje, te CN Barceloneta, Spandau 04, Szolnoki, Sintez Kazan i hercegnovski Jadran Carine.

- Tek se uigravamo. Nekoliko je novih igrača u momčadi i slažemo kockice. Nismo očekivali ovakvu prednost jer je Jadran ipak imao više službenih utakmica od nas, ali bili smo jako dobri u drugom dijelu utakmice – kazao je Joković. Na poluvremenu je Olympiacos vodio s 9:7, a drugo poluvrijeme dobio s 8:1. 

Ostale utakmice 1. kola u skupini 'A' igraju se u utorak, 8. listopada. Kreću i Jugaši, kojima je cilj nastupiti na završnom turniru, Final 8, kod PRO Recca. Za to trebaju biti među četiri najbolja u skupini, dakle, četiri momčadi ostaviti iza svojih leđa. Put kroz skupinu je dug. Traje četrnaest kola. Počinje u Igalu večeras protiv hercegnovskog Jadran Carine, a završava 20. svibnja 2020. kad će isti suparnik doći u Gruž.

- Nemamo u skupini niti jednu laganiju utakmicu. Protiv niti jednog protivnika ne možemo se spremati za nešto što te čeka nakon te utakmice. Imamo uz sve to jedno daleko putovanje u Kazan. Već prva utakmica kod hercegnovskog Jadrana je veliko iskušenje jer većina tih mladih igrača prvaka Crne Gore pokušava iskoristiti priliku te izboriti mjesto u reprezentaciji za Olimpijske igre. Potom, Spandau 04 se pojačao. I prije je bio neugodan za svakog u Berlinu. Olympiacos i Barceloneta su na papiru favoriti skupine, Szolnok je opasan, pogotovo kod kuće. Splitski Jadran nas je dobio u Gružu prošle sezone. Da, bit će neizvjesno, i teško. To je sigurno – podsjetnik na riječi Tonija Popadića, vratara Jug Adriatic osiguranja.

Jugaši su u petak navečer, prije četiri dana, igrali protiv hercegnovskog Jadran Carine kod kuće za bodove u Regionalnoj ligi. Bili su bolji s 9:6 nakon što je na poluvremenu rezultat bio 2:1 za goste. Jugov trener Vjeko Kobešćak nije bio pretjerano zadovoljan, ali ni nezadovoljan jer sve igrače na okupu ima tek od sredine rujna.

Jugaši u Igalo putuju sa željom nastaviti svoj niz pobjeda protiv prvakja Crne Gore u svim natjecanjima. Utakmica u Igalu počinje u 19 sati. Sude Alessandro Severo iz Italije i Zsolt Marjai iz Mađarske. 
SKUPINA 'A'
Ponedjeljak, 7. listopada, Split: Jadran Split - Olympiacos 8:17, utorak, 8. listopada, Igalo: Jadran Carine (HN) - Jug Adriatic osiguranje, Berlin: Spandau 04 - Barceloneta, Szolnok: Szolnoki - Sintez Kazan. 

Prva četiri idu na Final 8.
SKUPINA 'B'
Natjecanje u skupini 'B' u kojoj je branitelj naslova - Ferencvaros - počinje u srijedu, 9. listopada. U 1. kolu igraju, Budimpešta: Ferencvaros - WASPO 98 Hannover, Terrassa: Terrassa - Dinamo Tbilisi, Budimpešta: OSC - HAVK Mladost, Marseille: CN Marseille - PRO Recco. 

PRO Recco je domaćin Final 8 i ima osiguran nastup na njemu, a od preostalih sedam momčadi tri najuspješnije će također na završni turnir. 

26. travanj 2024 13:12