StoryEditorOCM
VaterpoloKORČULA DOMAĆIN FINALA KUPA HRVATSKE ZA MLAĐE NADE

Je li petak dan odluke? Cavtat nije uspio, a hoće li Korčulanski plivački klub?

Piše Tonči Vlašić
8. rujna 2023. - 12:52
Kup Hrvatske za mlađe nade, Korčula, 2. kolo: Jadran Split Bepo Vuković, bijela kapica 4) - Cavtat (Nikša Butijer, plava kapica 8)Tonči Vlašić

Ostaje li Cavtat u igri za prvim mjestom? – bilo je pitanje već uoči 2. kola završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade, koje se igra na Korčuli. Naime, na startu je poražen od KPK, a oba sastava iz Dubrovačko-neretvanske županije, on i domaćin turnira, plus splitski Jadran, ‘gurnuti‘ su od većine među glavne kandidate za naslov pobjednika. 

KPK je u prvom derbiju svladao Cavtat s 11:9, te se računalo: Ako Cavtat dobije u 2. kolu splitski Jadran s više od dva razlike, KPK u tom slučaju ne smije izgubiti od Jadrana, a sastav sa Zvončaca  uvjerljivom pobjedom protiv domaćina može do zlata. Korčulanima igra i remi...

Cavtat nije uspio protiv Jadrana, ali unatoč dva poraza u prva dva nastupa još je uvijek u igri za pobjedničkim postoljem. Naravno, mora biti uspješan u preostalim ogledima. Prvi je sa zagrebačkom Mladosti, a do kraja ga još čekaju riječko Primorje EB, makarski Galeb i šibenski Solaris, koji se, naravno, ne slažu s prognozama. 

Nakon 2. kola dvije pobjede ima samo splitski Jadran, a KPK i Galeb su dobili prvu utakmicu na turniru. Galeb je bio slobodan u 1. kolu nakon čega je svladao riječko Primorje EB s 4:3. KPK je bio slobodan u 2. kolu u kojem je Mladost nakon startnog poraza od Primorja EB sa 6:4, dobila sa 7:4 Solaris, koji je u 1. kolu izgubio 11:3 od Jadrana.  

KPK i Jadran igraju večeras od 20 sati. Prije njih će se ogledati Solaris i Galeb (18.40 sati), te Cavtat i Mladost (19.20 sati). U 3. kolu slobodno je Primorje EB. 

OBA BUTIJER

Nikša Butijer je postigao oba pogotka za Cavtat u 2:8 porazu od splitskog Jadrana u 2. kolu. Još su igrali Niko Milković, Jakov Rajčević, Michael Hrošik, Ivo Dimnić, Marin Prlender, Maro Kušar, Antonio Glavinić, Ivan Pocrnja, Nikša Lale, Luka Hodson, Niko Srgota, Mara Balić i Petar Mihael Brunsko Vallejo. Trener je Andi Drobac.

USKORO SLIKOVNICA UTAKMICE JADRAN SPLIT - CAVTAT

06. svibanj 2024 01:02