StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

BITKA ZA ‘JEDINICU‘ Splitski Jadran stiže u Gruž bez svog glavnog trenera, inače trofejnog igrača Juga

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2021. - 16:10

Stiže splitski Jadran u Gruž, ali bez Mile Smodlake na klupi. Zdravstveni problemi su bivšeg trofejnog splitskog igrača, koji je slavu stekao u kapici Juga, danas trenera sastava sa Zvončaca, odvojili od bazena. Sad je, hvala Bogu, sve u najboljem redu. Oporavio se, te bi, kaže, trebao za sedam dana biti na svom radnom mjestu, a i tad će njegov Jadran igrat opet kontra njegovog Juga, ali na Savi, i to ne opet za prvenstvene bodove, već se tad potući za finale Regionalne lige, koje se igra 24 sata poslije, u nedjelju, 28. ožujka. Tko ne zna – u drugom polufinalu Regionalne lige su zagrebačka Mladost, domaćin turnira i branitelj naslova, te Radnički iz Kragujevca.

U prvenstvu Smodlakin Jadran dijeli drugo mjesto sa zagrebačkom Mladosti. Jug Adriatic osiguranje, koji vodi s tri boda više od prvih pratitelja, dobio je oba puta Mladost, a Jadrana u prvom dijelu u Poljudu s 11:8. Jadran je pak izgubio na Savi od Mladosti 12:11.

Gruž je, dakle, najbliži jedinici, pobjedom u subotu navečer bi otklonio sve dileme, ali stoji kako Jadran uoči dolaska u Dubrovnik ne ovisi do kraja ligaškog dijela o drugima jer ako dobije Juga s više od tri razlike u Gružu, te bude potom bolji od Mladosti u Poljudu, jedinica će biti njegova.

Jadran je zadnji put slavio u Gružu prije 696 dana, 23. travnja 2019., i to sa 7:6 u utakmici bez natjecateljskog značaja u predzadnjem kolu skupine 'B' europske Lige prvaka. Jug je već bio osigurao nastup na završnom turniru u Hannoveru, do kojeg Jadran nije mogao doći, međutim, te sezone je bilo i 9:9 u Regionalnoj ligi, za bodove. I u toj utakmici je Jadran bio bliži pobjedi, a i prošle sezone je Jadran slavio, i to dva puta, oba puta u Poljudu. Stoji, ni jedan taj dvoboj nije bio 'biti ili ne biti', ali sve to govori kako Jadran nije mačji kašalj, kako nije više mušterija koja će se dobiti s pola snage. Uz to je jači u odnosu na prvi ovosezonski dvoboj u Splitu za Ivana Domagoja Zovića. Splitsku momčad u Gružu će voditi Marin Kliškinjić

image
Hrvoje Benić, vaterpolist Jug AO protiv Mladosti na Savi
Marko Todorov/Cropix

Utakmica Jug Adriatic osiguranje – Jadran (Split) igra se u Gružu, iza zatvorenih vrata, bez gledatelja, u subotu, 20. ožujka, s početkom u 18 sati. U 14. kolu još igraju HAVK Mladost - Solaris, te Mornar BS - Primorje EB. Do kraja ligaškog dijela su još ukupno tri kola (15. kolo: Solaris - Mornar, Jug AO - Primorje, Jadran - HAVK Mladost, 16. kolo: Solaris - Jadran, Primorje EB - HAVK Mladost, Mornar - Jug AO). Nakon toga se igra doigravanje za prvaka, šest sastava Lige za poredak od 1. do 6. mjesta, te dva najbolja sastava Lige za poredak od 7. do 11. mjesta.

DOMAĆE PRVENSTVO / POREDAK OD 1. DO 6. MJESTA

1. Jug 33 boda / 12 utakmica, 2. Mladost 30 bodova / 12 utakmica, 3. Jadran Split 30 bodova / 12 utakmica, 4. Primorje EB 24 boda / 12 utakmica, 5. Solaris 18 bodova / 12 utakmica, 6. Mornar BS 18 bodova / 12 utakmica.

26. travanj 2024 09:41