StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/FINAL FOUR TRIGLAV REGIONALNE LIGE

JADRAN CARINE S JUGOM U FINALU Felipe Perrone: 'Morat ćemo odigrati još jednu sjajnu utakmicu za osvojiti naslov!'

31. ožujka 2017. - 23:47

Tko će biti Jugov suparnik u subotnjem velikom finalu završnog turnira Triglav regionalne lige bilo je jasno, ako ne već nakon prve četvrtine drugog polufinala između Jadran Carine Herceg Novi i zagrebačke Mladosti (4:0), onda sigurno pred kraj druge (8:1)... Hercegnovljani su uplivali u svoje treće finalu. Prva dva su dobili, i to u prvom Juga CO usred Gružu 2010. godine, a potom to ponovili kada je 2011. domaćin Final foura bila Rijeka. S druge strane zagrebačka Mladost je nastavila svoj ružan niz. Na svih sedam završnih turnira izgubila je u polufinalu! U prvom polufinalu Jug CO je sa čak 18:4 nadigrao beogradski Partizan.

- Jadran je jedna od najbržih ekipa u Europi. Igra odlično zonu, ima odličnog vratara. Izgubili su polufinale Eurokupa protiv Ferencvarosa, koji je vrhunska momčad. U Gružu smo dobili Jadran Carine u zadnjoj minuti sa 9:7. Tko dođe u Gruž, imat će priliku gledati lijepu i kvalitetnu utakmicu. Oni igraju dobro, mi igramo dobro. Što se nas tiče potvrđuje igra protiv Partizana. Centri su bili odlični u polufinalu. Ostali također. Bila je nervoza uoči utakmice, pred ovaj turnir jer se igra jedna utakmica. Nije tvoj dan, i izgubiš utakmicu, kao što se dogodilo protiv Partizana u Beogradu. Zatim protiv Hannovera u Euroligi. Ali, koncentrirani smo bili, dobro se pripremili. Obrana je bila odlična u nastavku, a kad je obrana takva, kreće kontra napad. Diže se ritam igre. Međutim, ne očekujete kako će biti lako u finalu. Jadran je kvalitetniji sastav od Partizana. Morat ćemo odigrati još jednu sjajnu utakmicu – istaknuo je Felipe Perrone, Jugova 'desetka'. 

Milošu Mračeviću, direktoru Jadran Carine, draži je drugi uspjeh protiv Juga u finalu jer je 2011. hercegnovski sastav bio slabiji u odnosu na 2010. Ivica Tucak, hrvatski izbornik, bio je tada trener prvaka Crne Gore. 

Znaju u Gružu i pamte ta dva poraza u finalu regionalne lige od hercegnovskog Jadrana. Šest godina poslije poraza na Kantridi, a sedam nakon neuspjeha u Gružu, evo ih u prilici prekinuti taj negativan niz te nastaviti svoj trofejni. Šest trofeja je nanizao Jug CO od kraja 2015. godine. Može li i sedmi?

- Može, samo treba biti pravi. Moramo biti pravi – jasan je Perrone. Finale u Gružu se igra u subotu, 1. travnja i počinje u 19.30 sati

SEMAFOR DUBROVNIK
Petak, 31. ožujka, polufinala:
Jug Croatia osiguranje (Dubrovnik/Hrvatska) - Partizan Raiffeisen (Beograd/Srbija) 18:4, Jadran Carine (Herceg Novi /Crna Gora) - HAVK Mladost (Zagreb/Hrvatska) 14:10

Subota, 1. travnja, finale: Jug Croatia osiguranje - Jadran Carine (19.30 sati).

MI SMO PRVACI
Tko će se izjednačiti s Primorjem EB, Jug CO ili Jadran Carine? Riječki sastav je tri puta osvajao trofej, Jug CO i Jadran Carine Herceg Novi po dva puta, a jednom PRO Recco, koji je nastupio samo u sezoni 2011./12.
Pobjednici: 2009. Jug CO (Hrvatska), 2010. Jadran Herceg Novi (Crna Gora), 2011. Jadran Herceg Novi (Crna Gora), 2012. PRO Recco (Italija), 2013. Primorje EB (Hrvatska), 2014. Primorje EB (Hrvatska), 2015. Primorje EB (Hrvatska), 2016. Jug CO (Hrvatska).
 

27. travanj 2024 06:25