StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE |

JADRAN BEZ SPLITA U GRUŽU Splitski i zagrebački klubovi su na Savi, Kapekaši gosti Jug Adriatic osiguranja

Piše Tonči Vlašić
15. listopada 2020. - 14:32
Jug Adriatic osiguranje i KPK su u skupini 'B' kvalifikacijoj turnira Kupa Hrvatske, koji će se od 6. do 8. studenog igrati u Gružu, a na kojem će igrati još Solaris, Primorje EB, Galeb MR i Zadar 1952. Odlučio je tako ždrijeb, koji je održan u prostorijama Hrvatskog vaterpolskog saveza u Zagrebu. 

Dva najbolja s turnira u Dubrovniku plasirat će se na završni turnir Kupa Hrvatske, Final four, koji bi se trebao igrati 28. i 29. studenog (HVS će naknadno odlučitio kome će dodijeliti domaćinstvo završnog turnira, dilema je: Šibenik ili Rijeka). Drugi kvalifikacijski turnir, koji će dati preostala dva sudionika završnog turnira, održat će se u Zagrebu. Domaćin skupine 'A' je Mladost, a na njemu će igrati preostali, drugi zagrebački prvoligaš (Medveščak), te sva tri splitska člana prvog razreda (Jadran, Mornar BS i OVK POŠK).

Prošle godine Kup Hrvatske je osvojila Mladost, koja je na Final fouru u Splitu u finalu svladala Jug Adriatic osiguranje, najuspješniji klub natjecanja. Jugaši su 14 puta osvajali trofej. Mladost je devet puta bila pobjednik, Primorje EB četiri puta, te OVK POŠK jednom.

U bivšoj državi održano je devetnaest izdanja Kupa. Od hrvatski klubova osvajali su ga OVK POŠK i Jug po dva puta, te KPK i Mladost po jednom.
26. travanj 2024 21:39