StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO

Ivica Tucak odredio sastav za Dubrovnik i Zagreb, Dubrovčanin, najbolji vratar EP-a 2022., novi je kapetan reprezentacije

Piše Tonči Vlašić
30. prosinca 2023. - 16:28

Oglasio se naš izbornik Ivica Tucak, te odredio konačan popis igrača za Europsko prvenstvo, koje se od 4. do 16. siječnja igra u Dubrovniku i Zagrebu. Kako je među tri igrača. koja su otpala i centar Ivan Krapić, dojučerašnji kapetan, preostala dvojica su vratar Mate Anić i branič Andrija Bašić, Hrvatska ima novog kapetana. Bit će to Marko Bijač, 32-godišnji Dubrovčanin, najbolji vratar prethodnog EP-a 2022. u Splitu. 

– Odluka je donekle uvjetovana i nekim ozljedama unutar momčadi. U prvom sam trenutku imao opciju da idemo na Prvenstvo s trojicom centara, dakle i s Krapićem. Međutim, kako je ozlijeđen, bolestan Marino Čagalj, a znamo i da Matias Biljaka ima određene probleme s koljenom, tu je valjalo ozbiljno razmisliti. Ukoliko se, ne daj Bože kakva ozljeda dogodi centrima, onda ćemo se ‘krpati’ s Rinom Burićem, Markom Žuvelom koji mogu ući kao drugi centri. Imamo i određeni problem s Lukom Bukićem koji ima preponsku kilu koja isto može svakog trenutka stvoriti problem, ali to je razlog zašto ima više vanjskih igrača - rekao je Tucak, te istaknuo kako će Krapić biti skupa s momčad i tijekom cijelog EP-a.

Dakle, vratari su Marko Bijač (Olympiacos) i Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), centri Josip Vrlić (Jadran Split) i Luka Lončar (Olympiacos), braniči Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje), Matias Biljaka (Jadran Split) i Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje), te napadači Konstantin Harkov (Jadran Split), Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje), Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje), Zvonimir Butić (Jadran Split), Ante Vukičević (CN Marseille), Luka Bukić (Jadran Split), Loren Fatović (Jadran Split) i Jerko Marinić Kragić (Jadran Split). 

Pomoćnik Tucka je Jure Marelja, zatim Renco Posinković je trener vratara, Igor Pezelj je zadužen za video-analitiku, Pero Kuterovac je kondicijski trener, a fizioterapeuti Damir Luketić i Petar Kopanja.

Hrvatska skupinu igra u Gružu. Otvara 4. siječnja ogledom protiv Španjolske, 6. siječnja igra protiv Francuske, a 8. siječnja u posljednjem kolu protiv Crne Gore. Sve utakmice naši igraju u drugom terminu u Gružu, dakle, od 20.15 sati.  

Nakon Dubrovnika naši sele u Zagreb, na Savu gdje će pokušati obraniti naslov prvaka, koji su osvojili u rujnu 2022. godine na prethodnom EP-u, koji je odigran u sjajnoj atmosferi splitske Spaladium Arene. I na ovom EP-u imat će podršku punih tribina. Gruž je za ogled protiv Španjolske već rasprodan, ostalo je malo karata za utakmicu protiv Crne Gore... 

28. travanj 2024 01:55