StoryEditorOCM
VaterpoloJOŠ JEDNA LIJEPA VIJEST

Ima u klubu od koga učiti: Antonio Vukojević osvojio broncu i naslov najboljeg vratara Kupa Njemačke!

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2023. - 22:20

Marko Macan i Hrvoje Benić su s WASPO 98 Hannoverom osvojili njemački Kup, Benić je uz to izabran za najboljeg igrača turnira, ali još jedan naš ‘mali iz Gruža’ je dobio pljesak na kraju turnira te laskavi trofej – Antonio Vukojević, 23-godišnji Dubrovčanin, izabran je za najboljeg vratara Final foura.

Prvo je Antonio s OSC Potsdamom izborio broncu. Nije se moglo u polufinalu protiv Spandaua 04, nije pomoglo ni njegovih čak 18 obrana, ali u utakmici za treće mjesto nadigran je SV Ludwigsburger. Naravno, opet uz baš odličnu izvedbu Dubrovčanina na vratima. Potvrđuje to spomenuta nagrada.

Antonio je u mlađim uzrastima Juga osvajao nagrade, prije pet, šest sezona je prvi put bio u prvoj momčadi, a bio je i na posudbi u Zadru jer nema gore nego kad vratar ne brani, a pored Tonija Popadića, prije njega Marka Bijača, ostali vratari dobivali su u Gružu tek mrvice (tako je prije i Bijač, pa poslije i Popadić odlazili iz Gruža, iskazali se, te se vratili).

Sad, gore u Njemačkoj, Antonia je uzeo pod svoje u OSC Potsdamu, najmlađoj momčadi lige (kažu, klub koji najbolje radi s mladima), legendarni vratar Alexandar Tchigir, koji je branio odlično i u petom desetljeću života, koji je igrao za SSSR, poslije ZND, a koji je dobio 1997. godine njemačko državljanstvo, te branio godinama i za Njemačku. Pamtimo ga isto tako kao sjajnog vratara Spandaua 04.

I to je svakako veliki plus za Vukojevića.

24. travanj 2024 06:30