StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO U KINI

Hrvatska reprezentacija se više ne može zamisliti bez Jugašica, a poziv Niki, Nini i Lani nije iznenađenje

Piše Tonči Vlašić
11. rujna 2024. - 15:16

Lana Korać, Nina Jazvin i Nika Alamat – opet se Hrvatska reprezentacija ne može zamisliti bez Jugašica. Tri sad idu na Svjetsko prvenstvo u Chengdu za igračice do 18 godina, koje se održava od 15. do 22. rujna. Odlučila je tako izbornica Mia Šimunić, a sve tri ‘male’ iz Gruža su godinama u kapici reprezentacije. Poziv njima, s obzirom na njihove igre, nije iznenađenje. Sve tri bi trebale biti udarna snaga Hrvatske.  

Tko je s kime u skupini, to se zna. Hrvatska je u skupini ‘C’ s Tajlandom, Kanadom i Južnom Afrikom. Na prvenstvu igra ukupno 16 reprezentacija. U skupini ‘D’ su Izrael, Meksiko, Turska i domaćin, Kina, a to je, kao i skupina ‘C’, drugi razred. U prvom su Italija, Nizozemska, Grčka i Španjolska, koje su smještene u skupinu ‘A’, te Australija, SAD, Mađarska i Novi Zeland, koji igraju u skupini ‘B’. 

U skupini ‘A’ i ‘B’ će po dvije najbolje reprezentacije izravno u četvrtfinale, dok će trećeplasirani razigravati s drugoplasiranima iz skupina ‘C’ i ‘D’, a četvrtoplasirani s pobjednicima skupina ‘C’ i ‘D’ za prolaz među osam najboljih. 

Naše se nadaju upravo tome, borbi za ulazak u TOP 8, a sreći neće biti kraja ako bi to uspjele, te iz drugog uskočile u prvi razred...

Hrvatska svoj put na SP-u počinje protiv Južne Afrike u nedjelju, 15. rujna, u 5 sati po hrvatskom vremenu.

15. rujan 2024 08:06