StoryEditorOCM
VaterpoloNOVA AKCIJA REPREZENTACIJE

Hrvatska od 3. do 5. siječnja u Beogradu, Tucak vodi kvartet Jugaša, te Dubrovčanina, aktualnog klupskog prvaka Europe

Piše Tonči Vlašić
30. prosinca 2021. - 16:45

Kraj 2021. godine bio je rezerviran za pripreme i utakmicu u Zagrebu protiv Crne Gore, a početak 2022. godine, također tri dana, za pripreme i utakmicu u Beogradu sa Srbijom. Prije Crne Gore u Zagrebu bila je Italija, koja je prvo ugostila naše u Imperiji. Hrvatska traži rješenje, slaže momčad nakon što se većina udarnih igrača, poslije nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, oprostila od kapice s 'kockicama'...

Uglavnom, Hrvatska 2022. godinu u kojoj ima dva velika natjecanja, Svjetsko prvenstvo u Fukuoki u svibnju, te krajem kolovoza i početkom rujna Europsko prvenstvo u Splitu, gost je Srbije u Beogradu od 3. do 5. siječnja. Hrvatski izbornik Ivica Tucak je poslao pozive osamnaestorici igrača među kojima su četvorica Jugaša, a petorica Dubrovčana. U Beograd od Jugaša idu Toni Popadić, Loren Fatović, Hrvoje Benić i Marko Žuvela, te Marko Bijač, Dubrovčanin na vratima grčkog Olympiacosa, koji je prošle sezone s PRO Reccom osvojio naslov prvaka Europe, i to baš u Beogradu, koji je bio domaćin Final 8.

Ukupno tri vratara je pozvao izbornik, uz Bijača i Popadića tu je Ivan Marcelić (Mladost), zatim pozvao je tri centra - Josipa Vrlića (Radnički Kragujevac), Lovra Paparića (Vouliagmeni) i Antonia Duževića (Jadran), te još Matiasa Biljaku (Mladost), Kristijana Milakovića (Szolnok), Konstantina Harkova (Jadran), Ivana Domagoja Zovića (Szolnok), Zvonimira Butića (Jadran), Franka Lazića (Mladost), Jerka Marinića Kragića (Jadran), Jerka Penavu (Solaris) i Tina Brubnjaka (Primorje EB).

26. travanj 2024 10:37