StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO JE SVE BLIŽE I BLIŽE

Hrvatska dobila Srbiju u Szegedu, raspucali se Jugaši, jedan se oglasio četiri puta

Piše Tonči Vlašić
23. kolovoza 2024. - 14:49

Uigrava se hrvatska vaterpolska reprezentacija do 19 godina za Europsko prvenstvo, koje počinje 1. rujna u Bugarskoj. Evo je u Szegedu, u Mađarskoj, na Daikin kupu gdje je s 11:8 svladala Srbiju, a iz kuta Gruža, Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje, gdje ćeš ljepše nego kad su uspjehu uvelike doprinijeli njegovi igrači.

Vlaho Pavlić je s četiri pogotka bio prvi strijelac, Maro Šušić je postigao dva, a Ivuša Burđelez jedan, još je pod vodstvom izbornika Zorana Bajića igrao od Jugaša Mauro Prkoča. Preostala četiri pogotka postigli su: Duje Cuzzi (Jadran Split) dva, te po jedan Dominik Obuljen (HAVK Mladost) i Luka Penava (Mornar).

Mađarska je u prvoj utakmici turnira s 15:8 dobila Njemačku, a peti sudionik turnira je Italija. Naši večeras od 19 sati igraju protiv domaćina, Mađarske, u subotu, 24. kolovoza, čeka ih prijepodne Njemačka, dok su u 4. kolu slobodni. U nedjelju, 25. kolovoza, u zadnjem kolu igraju protiv Italije.

Naši su na EP-u, koje se igra od 1. do 7. rujna, nalaze u skupini ‘A‘ sa Španjolskom, Mađarskom i Crnom Gorom, u ‘B‘ skupini su Grčka, Njemačka, Srbija i Italija, u skupini ‘C‘ su Francuska, Malta, Nizozemska i Turska, a u skupini ‘D‘ Bugarska, Češka, Rumunjska i Slovenija.

U Mađarskoj su od Jugaša još i vratar Antoan Špilar, te Ante Jerković, dok je jedan od pomoćnika izbornika Igor Računica.

19. rujan 2024 02:17