StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA JUNIORE

Hoće li se oprostiti od Jug Adriatic osiguranja s duplom krunom? Za sad mu ide dobro!

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2023. - 00:55
Ratko Rudić i Patrik Kolak - ovako je bilo u Gružu na kraju završnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske, koje je odigrano krajem siječnja 2023. godine. Jugpv kapetan prima pobjednički pokal iz ruku najtrofejnijeg svjetskog vaterpolskog treneraTonči Vlašić/

Hrvoje Koljanin odrađuje posao do kraja, prije nego stupi na novu dužnost, trenera prve momčadi Olympiacosa, najboljeg grčkog sastava. Vodi juniore Jug Adriatic osiguranja na završnom turniru Kupa Hrvatske, koji se igra u Rijeci. Prije pet mjeseci ih je odveo do naslova prvaka. Hoće li se oprostiti od Gruža s duplom krunom?

Za sad mu ide dobro. Prvi zadatak je odradio uspješno. Osvojio je skupinu, te tako izborio polufinale. Prvo je dobio Zadar 1952., pa Solaris, i onda igrao protiv domaćna, Primorja EB, za prvo mjesto. U toj odluci, tko će biti pobjednik skupine, igrao mu je i remi zahvaljujući boljoj pogodak razlici. 

Primorje je vodilo s 2:0, 3:1, 4:2, pa 6:3, te 7:4 i 8:6. Ivuša Burđelez je u završnici treće četvrtine postigao sedmi pogodak za aktualnog prvaka, a Vlaho Pavlić u prvom napadu u četvrtoj četvrtini izjednačio svojim četvrtim pogotkom na 8:8. Do kraja, u 7 minuta i 41 sekundu nije bilo pogodaka. Jug  Adriatic osiguranje je odlično odigrao obranu, Antoan Špilar je u svom debiju na turniru zaustavio jedinu loptu koja je uspjela proći do njega, a s druge strane vratar Primorja EB Mauro Ivan Čubranić je obranio u zadnjoj četvrtini četiri udarca Jugaša.

Nikša Brzica je u prve tri četvrtine bio na vratima dubrovačkog sastava. Imao je osam obrana, a osim Pavlića i Burđeleza još su mrežu domaćina pogađali dva puta Toni Mozara i jednom Ante Jerković. Još su igrali Mauro Prkoča, Maro Šušić, Jure Jarak, Petar Kulaš, Dominik Lončarić, Patrik Kolak i Bruno Đuho.

U 1. kolu Jug je sa 17:8 svladao Zadar 1952. (Prkoča i Kolak po 4 pogotka, Mozara 3, Mateo Benussi 2, Šušić, Jarak, Lončarić i Pavlić po 1, Brzica je imao 9 obrana, zadnje minute je branio Luka Ćurlin, koji je imao jednu obranu, plus su igrali Burđelez, Đuho i Vlaho Šabadin), a u 2. kolu je dobio Solaris s 29:4 (Kolak 7, Pavlić 5, Benussi i Kulaš po 4, Prkoča 3, Jarak i Harun Kazagić po 2, Burđelez i Šušić po 1, Brzica je imao 7 obrana, Ćurlin jednu, još su igrali Lončarić i Šabadin).

U skupini ‘A’ prvo mjesto i polufinale osigurao je Mornar, Mladost je bila druga te će za polufinale igrat protiv Zadar 1952., koji je treći u Jugovoj skupini. Pobjednik tog ogleda bit će suparnik Jugašima u lovu na finale. U drugoj utakmici koja će odlučiti tko će u polufinale, te igrati za finale protiv Mornara, sastaju se Primorje EB, koje je bilo drugo u skupini ‘B’ i splitski Jadran, treći iz skupine ‘A’. POŠK 1937. i Solaris, koji su bili posljednji, četvrti u skupini ‘A’ odnosno ‘B’, razigravaju za poredak od 5. do 8. mjesta.

Polufinala su u subotu, 1. srpnja, u večernjim satima, a turnir završava u nedjelju, 2. srpnja. 

03. svibanj 2024 01:09