StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA NADE

Gusar, Jug Adriatic osiguranje i KPK u Vukovaru, dvojica od njih trojice su osigurala prolaz u četvrtfinalnu skupinu

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2024. - 06:43

Kao i u prvenstvu, tako i u Kupu Hrvatske, prva dva iz skupine nastavljaju utrku za pobjedničkim pokalom. Prenosi se rezultat ostvaren protiv sastava s kojim su prošli dalje, a igraju protiv dva sastava iz druge skupine. Po dva najbolja iz četvrtfinalne skupine idu u polufinale.

- U zadnjem kolu u skupini ćemo vidjeti tko će prenijeti koliko bodova u četvrtfinale. Konkretno, Solaris i mi smo iz naše ‘D‘ skupine izborili prolaz dalje, a u srijedu, 31. srpnja, smo suparnici. Isto je sa skupinom s kojom se križamo, skupinom ‘B‘, a gdje su prolaz dalje osigurali Mornar i Jug – kaže Lovor Lozica, koji s Damirom Stipanovićem vodi nade KPK.

Korčulani su u skupini ‘D’ u kojoj su četiri sastava. U prva dva kola Solaris i oni su dobili ZPK i OVK Split. KPK je u 1. kolu bio bolji od ZPK s 14:5., a Solaris je sa 17:1 svladao OVK Split. U 2. kolu KPK je s 22:4 pobijedio OVK Split, a Solaris s 10:7 ZPK.

Jug Adriatic osiguranje je u skupini ‘B’ u kojoj je i treći predstavnik iz Dubrovačko-neretvanske županije na završnom turniru Kupa Hrvatske za nade u Vukovaru, Gusar iz Mlina. U 1. kolu Jugaši su s 20:3 bili bolji od Gusara, dok je Mornar s 15:4 dobio POŠK 1937., a u 2. kolu sastav iz Gruža je s 8:4 dobio POŠK 1937., dok su mali Župljani poraženi od Mornara s 3:19.

U skupini ‘A’ je pet sastava, a prolaz dalje su u konkurenciji Zagreba, Osijeka i domaćina, Vukovara, osigurali sa sve tri pobjede splitski Jadran i riječko Primorje Erste banka, koji su suparnici u zadnjem kolu). Ta skupina se u nastavku ‘križa’ sa skupinom ‘C’ u kojoj je u konkurenciji četiri sastava zagrebačka HAVK Mladost osigurala i prije zadnjeg kola prvo mjesto, te će s 3 boda ući u četvrtfinalnu skupinu, a tko će s njom nastaviti utrku za pokalom Kupa Hrvatske odlučit će ogled Medveščaka i Galeba MR u zadnjem kolu. Uspješniji će u drugi krug, ali praznih ruku. Prenijet će poraz od Mladosti. Bez izgleda za mjesto među osam najboljih ostao je već Zadar 1952.

GUSAR, JUG ADRIATIC OSIGURANJE I KPK U VUKOVARU

Gusar igra u sastavu: Mauro Linares Hoyos, Nikola Kukrika, Matej Ivanović, Maroje Erceg, Ivano Erceg, Petar Kristović, Jakov Butigan, Matija Butigan, Leo Savinović, Niko Arbanasin, Petar Handabaka, Karlo Stijepčević, Ivan Mišić i Petar Račić. Protiv Juga i Mornara strijelci su bili Jakov Butigan i Leo Savinović. Jakov Butigan je protiv Juga postigao dva, a Savinović jedan pogodak, dok je protiv Mornara bilo obrnuto: Savinović je bio dvostruki strijelac, a jednom je mrežu zatresao Jakov Butigan.

Jug Adriatic osiguranje igra u sastavu: Antun Ivanković, Maroje Dabelić, Petar Kadijević, Maroje Šabadin, Toni Filippi, Đivo Kitin, Jakov Njirić, Marin Klinac, Kristijan Hrnić, Andrija Kuzman, Juraj Martić i Toma Begu. Protiv Gusara su pogađali Filippi (6), Dabelić (3), Kitin (3), Kadijević (2), Martić (2), te Šabadin, Njirić, Klinac i Kuzman, a protiv POŠK-a 1937. Njirić (3), Filippi (2), te Kitin, Kadijević i Hrnić.

KPK nastupa u sastavu: Luka Timur Seinpaal, Marko Maksimović, David Remić, Klara Granić, Lovre Risteski, Florent Gaxherri, Josip Skokandić, Rudi Kriletić, Nedo Poša, Joško Krstulović, Špiro Batistić, Igor Favro, Toni Šeparović, Ivan Blitvić i Arsen Pamuković. Protiv ZPK su strijelci bili Skokandić (5), Risteski (3), Favro (2), te Gaxherri, Kriletić, Poša i Blitvić, a protiv OVK POŠK Favro (6), Risteski (4), Poša (4), Blitvić (3), Remić (2), te Pamuković, Skokandić i Krstulović.

22. rujan 2024 01:59