StoryEditorOCM
VaterpoloKADETSKO PH |

GRUŽ IMA NOVO SREBRO Niti jedan klub osim Jug Adriatic osiguranja ne može se pohvaliti kako je u baš svakom domaćem finalu, ali u finalu....

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2021. - 13:41

Niti jedan klub osim Jug Adriatic osiguranja ne može se pohvaliti kako je u baš svakom domaćem finalu, a tako je ove 2021. u baš svakoj kategoriji, seniori još tu mogu dodati finale Regionalne lige, ali ne ide ga u finalima, točnije, ostao je i dalje trijumf juniora u prvenstvu jedini ovogodišnji trofej. Sve ostalo su srebra, kojeg ima k'o u priči – seniori drugi u prvenstvu i kupu, te u regionalnoj ligi, juniori u kupu drugi, kao i mlađi juniori u prvenstvu, a sad su drugi u prvenstvu i kadeti, koji su, kao i ostali Jugaši, do finala stigli bez greške, uvjerljivo, ali na kraju bez točke na 'i'. Nije im u finalu išlo kako su priželjkivali.

Naravno, svaka medalja je uspjeh, i da su uzeli broncu valjalo bi zapljeskati, ali, tako je to zadnjeg dana turnira. Zna se tko slavi, a tko ne. Slavi prvak, te osvajač brončane medalje, a tužan je poraženi u finalu unatoč srebrnoj medalji oko vrata. Zlato je ovaj put iz splitskog Poljuda krenulo sjevernije, otišlo u Višnjik. Kadeti Zadra 1952. su prvaci Hrvatske, Jugaši doprvaci, dok je riječko Primorje EB dohvatilo broncu.

U finalu kadetskog prvenstva, ogledu dva sastava koja su do bitke za zlato stigla bez greške, dobila sve četiri utakmice u skupini te slavila u polufinalu, Zadar 1952. je bio bolji s 15:8.

image
Aljoša Lončarić, trener kadeta Jug Adriatic osiguranja
Tonči Vlašić

Pod vodstvom trenera Aljoše Lončarića Jug Adriatic osiguranje je srebro na kadetskom prvenstvu izborio u sastavu: Antoan Špilar, Niko Miljas, Adrian Pavlović, Luka Čurlin, Ante Jerković, Mateo Benussi, Lovro Zvono, Maro Kovačević, Miho Blažević, Maro Šušić, Luka Miloš, Marin Zeko, Petar Kulaš, Marino Brzica i Niko Đerek.

Na prvenstvu je nastupio i KPK, koji je zauzeo posljednje deseto mjesto.

26. travanj 2024 14:54