StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Finulo je 1. kolo, javio se Elvis Fatović iz Barcelone: ‘Netko će reći kako je najveće iznenađenje rezultat iz Pireja. Za mene nije, a nije jer ...‘

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2023. - 00:34

Je li bilo iznenađenja u 1. kolu Lige prvaka? - prvo pitanje za Elvisa Fatovića, trenera najbolje španjolske momčadi, Zodiac CNA Barcelonete, koja je, očekivano, slavila na startu. Bila je kod kuće bolja od Spandau 04 s deset razlike (16:6). Sad, je li bilo za očekivati baš toliku razliku?

- Pala im je atmosfera. Otišlo im je nekoliko igrača, najboljih. Uz to Spandau nije došao kompletan. Koji je razlog, ne znam... - reći će Elvis za jedinog njemačkog predstavnika u eliti, a sad povratak na prvo pitanje.

Skupina ‘D‘

Rezultati 1. kola, srijeda, 27. rujna, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta – Spandau 04 Berlin 16:6, Marseille: CN Marseille – Vouliagmeni NC 15:13, raspored 2. kola, subota, 7. listopada, Vouliagmeni: Vouliagmeni NC – Zodiac CNA Barceloneta, Berlin: Spandau 04 Berlin – CN Marseille.

Skupina ‘A‘

Rezultati 1. kola, utorak, 26. rujna, Beograd: Novi Beograd – CSA Steaua Bukurešt 19:7, Sabadell: Astralpool CN Sabadell – AN Brescia 9:10, raspored 2. kola, petak, 6. listopada, Brescia: AN Brescia – Novi Beograd, Bukurešt: CSA Steaua – Astralpool CN Sabadell.

Skupina ‘B‘

Rezultati 1. kola, utorak, 26. rujna, Pirej: Olympiacos SFP – Jug Adriatic osiguranje 16:15 nakon peteraca /12:12, Recco: PRO Recco – Dinamo Tbilisi 15:6, raspored 2. kola, petak, 6. listopada, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – PRO Recco, Tbilisi: Dinamo Tbilisi – Olympiacos SFP.

- Netko će reći kako je najveće rezultat iz Pireja gdje je Jug izgubio tek na peterce, ali osvojio bod. Za mene to nije iznenađenje jer Jug ima odličnu ekipu. Čini mi se kako je svjesno uzeo ulogu ‘dark horsea‘. Jug je godinama imao dominantne centre poput Kakarisa, Vrlića i Lončara, a sad to nema. Međutim, s ovim igračima je obrambeno sjajan. Vanjska linija u napadu također sjajna. Prilagodio se odlično onome što ima. Gledao sam prijenos iz Pireja. Šteta što nije dobio. Moje je mišljenje kako je zaslužio pobjediti. Olympiacos mu nije mogao ništa s igračem više dugo, dugo. Pazi, vodio je Jug sredinom treće četvrtine s 10:6, prije toga s 9:4 i 8:3. Baš je dobro odigrao obranu. Plus, ima najmanje dvojicu igrača koja znaju ući na dva metra, naći slabijeg u obrani i odvući ga pred gol... Ponavljam, meni Jug nije iznenađenje - istaknuo je Elvis. 

Potom je nastavio ‘šetnju‘ bazenima Lige prvaka, utakmicama 1. kola u sve četiri skupine. 

Skupina ‘C‘

Rezultati 1. kola, srijeda, 27. rujna, Budimpešta: FTC Telekom Budimpešta – Jadran Herceg Novi 9:7, Split: Jadran Split – Crvena zvezda 16:13, raspored 2. kola, subota, 7. listopada, Beograd: Crvena zvezda – FTC Telekom Budimpešta, Trebinje: Jadran Herceg Novi – Jadran Split.

 

- Meni je ugodno iznenađenje igra hercegnovskog Jadrana u Budimpešti protiv Ferencvarosa. Mađarski sastav je uz bok Reccu i Olympiacosu, dakle, jedan od kandidata za naslov prvaka. Jest prvak Crne Gore izgubio, ali iznenađujuće je dobro odigrao. Dva, tri stranca, koja je doveo, donijela su mu sigurnost. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti u idućim utakmicama. 

U toj ‘C‘ skupini su još splitski Jadran i Crvena zvezda. Elvisov sin Loren je postigao tri pogotka za splitski sastav, koji je pobijedio s tri razlike u Poljudu u utakmici u kojoj je Crvena zvezda imala krajem treće četvrtine dva pogotka viška (11:9) i peterac, ali je Mate Anić obranio udarac Marka Radovića.

- Jedno je itekako vidjljivo u ovom 1. kolu. Ekipe koje su došle iz kvalifikacije su u boljoj formi. Ostalima su to prve prave utakmice... Što se tiče utakmice u Splitu, gledao sam i nju na televizji. Prvo, Crvena zvezda nije loša ekipa. Razbila je u kvalifikacijama Barcelonu s 5,6 razlike, Barcelona koja je baš dobra ekipa. Zvezda ima dva dobra centra. Nemojte zaboraviti kako je osvojila kup u Srbiji protiv Novog Beograda. Ipak, splitski Jadran je ostvario najvažnije. Bio je to najbolji scenarij za njega. Nije igrao dobro, a dobio je dobrog suparnika.

I za kraj, tko je najveća prijetnja Elvisovoj Barceloneti u skupini ‘D‘?

- CN Marseile! To je izvanredna ekipa, koja je još prošle sezone bila odlična, ali je imala loš start te nije uspjela izboriti Final 8. Sad su tu prošlogodišnju momčad ojačali s dva Mađara, došli su Daniel Angyal i Krisztian Manhercz, došao je i Alessandro Velotto, koji igra na desnoj strani, koji je odličan igrač obrane i sjajan asistent. Za mene je francuski prvak kandidat za Final 4. Zatim, znamo kakav je Vouliagmeni bio u završnici prošle sezone, kako je izborio polufinale Lige prvaka u Beogradu, svladao Bresciu, odlično počeo polufinale protiv PRO Recca. Sve grčke ekipe imaju isti stil. Imaju disciplinirane igrače, a svaki od njih je tehnički obučen. Mi smo gosti već iduće kolo Vouliagmenia. Čeka nas ozbiljna utakmica. Pobjedom bi se približili cilju, a osnovni je proći dalje. Problema imamo. Samo ću reći kako Alberto Munarriz zbog ozljede nije na treningu, a to nije jedini naš problem, jedini izostanak... Ali, što je, tu je. Najvažnije je, kažem, izboriti drugi krug, biti među prva dva u skupini - istaknuo je Fatović. 

27. travanj 2024 20:42